11. oktoober 2006 kell 6:04

Ilvese suurimad toetajad on kõrgharitud naised

Toomas Hendrik Ilvese tõusmist presidendiks toetavad kõige rohkem Lääne-Eesti maapiirkonnas elavad eestlannad, kel vanust alla 34 või üle 51, kõrgharidus ja palk üle 3000 krooni kuus kätte, kirjutas Postimees.

Just sellisena joonistuks välja värske presidendi suurim toetaja, kui panna ritta Postimehele uuringufirma TNS Emor tehtud gallupi kõikide uuringurühmade parimad tulemused.

Üleeile Arnold Rüütlilt presidendi ametiketi kaela saanud Ilvese toetus jäi napilt alla 60 protsendi ainult kahes rühmas 21 erinevast. Need olid alla 3000-kroonise sissetulekuga ja Virumaa elanikest vastajad, kelle seas toetas Ilvese saamist presidendiks vastavalt 59 ja 59 protsenti.

Plussedetabeli tipus on Lääne-Eesti elanikud, kellest valijameeste valikut toetas 84 protsenti vastajatest. Teisel kohal on Lõuna-Eesti elanikud 83 ja alles kolmandal eestlased üldiselt 82 toetusprotsendiga.

Negatiivse poole pealt koorus gallupist välja üksnes viis rühma, kus leidus üle 20 protsendi vastanutest, kes pigem ei toeta või ei toeta üldse Ilvest kui presidenti. Miinusedetabeli tipus on muulased, kellest oli Ilvese vastu 26 protsenti, samal ajal kui 49 neist tema valimist pooldas.

Teisele kohale platseerusid tallinlased, kellest ütles uuele presidendile «ei» 24 protsenti, ehkki pealinna elanikest 62 protsenti oli vastupidisel arvamusel. Kolmas suurim Ilvese opositsionääride rühm on aga alla 3000 krooni teenivad inimesed, kellest uut riigipead ei toeta 23 protsenti vastanuist.

Hetkel kuum