18. oktoober 2006 kell 15:21

Eesti andis Dagestani pruudiröövi kriminaalementluse üle Venemaale

Riigiprokuratuur saatis Vene Föderatsiooni Peaprokuratuurile taotluse võtta üle kriminaalmenetlus, mis alustati Eestis seoses Eesti kodanik Aminati röövimisega Dagestanis, teatas riigiprokuratuur.

Tütarlapselt võeti ebaseaduslikult vabadus Vene Föderatsiooni territooriumil, kuriteo toimepanijad ja selle organiseerijad on Vene kodanikud, kes alaliselt elavad Venemaal ning samuti on kriminaalmenetlust alustatud ka Vene Föderatsioonis. Sellest tulenevalt ja rahvusvahelisele õigusele tuginedes saatis Eesti Vabariigi Riigiprokuratuur taotluse anda siinse kriminaalmenetluse materjalid üle Vene Peaprokuratuurile.

Kriminaalmenetlus Eestis alustati 9. augustil isikult seadusliku aluseta vabaduse võtmise tunnustel (karistusseadustik § 136). Eesti Vabariigi karistusseadustiku § 7 lubab väljaspool Eesti territooriumi toimepandud kuritegudes alustada kriminaalmenetlust, kui kannatanuks on EV kodanik.

Kriminaalasja menetles keskkriminaalpolitsei ja juhtis riigiprokuratuur.

Hetkel kuum