9. november 2006 kell 12:27

Maadevahetajad Vettus ja Pedjasaar pääsesid vahi alt

Looduskaitsemaade vahetamisega seoses kuriteokahtluse alla sattunud ettevõtja Einar Vettus ja ärimees Tarmo Pedjasaar vabanesid täna vanglast, kirjutas postimees.ee

Looduskaitsemaade vahetamisega seoses kuriteokahtluse alla sattunud ettevõtja Einar Vettus ja ärimees Tarmo Pedjasaar vabanesid täna vanglast.

Riigiprokurör Laura Feldmanis asendas mõlema mehe vahistamise allkirjaga elukohast lahkumise keelu kohta, kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes. Pressiesindaja sõnul otsustati tõkendit muuta, kuna nende suhtes said vajalikud uurimistoimingud tehtud.

Kolmas üle kuu aja tagasi vahistatu, maa-ameti juht Kalev Kangur jäeti edasi vahi alla, kuna tema suhtes on uurimistoimingud alles pooleli. «Meil on hea meel, et riigiprokuratuuri ja kaitsepolitsei asjaomased ametiisikud ei pea Einar Vettust enam isikuks, kes väidetavalt «mõjutab tunnistajaid, fabritseerib dokumente ja paneb toime uusi kuritegusid,» teatasid Vettuse kaitsjad, vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Tarmo Sild.

Kaitsepolitsei pidas Pedjasaare, Kanguri ja Vettuse kinni 3. oktoobril, kahtlustades Vettust Kangurile 11 miljoni kroonise pistise andmises. Kapo kahtluste järgi aitas munitsipaalpoliitik Pedjasaar pistise andmisele kaasa. Pistise andmise vahendiks olid tõenäoliselt looduskaitsemaade vahetused riigiga.

Hetkel kuum