• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maadevahetajad Vettus ja Pedjasaar pääsesid vahi alt

  Looduskaitsemaade vahetamisega seoses kuriteokahtluse alla sattunud ettevõtja Einar Vettus ja ärimees Tarmo Pedjasaar vabanesid täna vanglast, kirjutas postimees.ee

  Looduskaitsemaade vahetamisega seoses kuriteokahtluse alla sattunud ettevõtja Einar Vettus ja ärimees Tarmo Pedjasaar vabanesid täna vanglast.
  Riigiprokurör Laura Feldmanis asendas mõlema mehe vahistamise allkirjaga elukohast lahkumise keelu kohta, kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes. Pressiesindaja sõnul otsustati tõkendit muuta, kuna nende suhtes said vajalikud uurimistoimingud tehtud.
  Kolmas üle kuu aja tagasi vahistatu, maa-ameti juht Kalev Kangur jäeti edasi vahi alla, kuna tema suhtes on uurimistoimingud alles pooleli. «Meil on hea meel, et riigiprokuratuuri ja kaitsepolitsei asjaomased ametiisikud ei pea Einar Vettust enam isikuks, kes väidetavalt «mõjutab tunnistajaid, fabritseerib dokumente ja paneb toime uusi kuritegusid,» teatasid Vettuse kaitsjad, vandeadvokaadid Üllar Talviste ja Tarmo Sild.
  Kaitsepolitsei pidas Pedjasaare, Kanguri ja Vettuse kinni 3. oktoobril, kahtlustades Vettust Kangurile 11 miljoni kroonise pistise andmises. Kapo kahtluste järgi aitas munitsipaalpoliitik Pedjasaar pistise andmisele kaasa. Pistise andmise vahendiks olid tõenäoliselt looduskaitsemaade vahetused riigiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.