Sepp: väljend korteri-Elmar iseloomustab mind hästi

Annika Matson 10. november 2006, 16:05

Äripäeva kaaneloole "Korteri-Elmar"
vastukaja saatnud Tallinna volikogu Keskfraktsiooni juht Elmar Sepp ütles, et
nimi Korteri-Elmar teda ei solva.

Sepp kirjutab, et tegelikult ongi tema töö olnud kogu aeg seotud korteritega. "Kunagi olin isegi Tallinna linnaosade korteriosakonna juhatajate seas noorim," ütles Sepp.

Alljärgnev on Elmar Sepa vastukaja:

Soojendatud vana supp

Elmar Sepp,
Tallinna Linnavolikogu aseesimees

Äripäev tõstis läinud reedel taas üles teema, mis on nii siin kui seal - ka nt Eesti Päevalehes 20. oktoobril 2003 - juba ammu ära kirjutatud. Peale selle on minu nimega seostada püütud korteritehingud põhjalikult läbi jahvatatud ka kohtuveskites. Sealgi anti juba 2003. aastal õiguslik hinnang ÄP käsitletud tehingutele. Mingit uut korteriafääri, nagu ajaleht püüab näidata, ei ole.

Küll on Äripäeval õigus selles, et 2004. aastal võttis Riigikogu vastu seadusemuudatuse, mille järgi võõrandatakse kortereid kohaliku omavalitsuse kehtestatud korras. Tänu konsensuslikule seisukohale koalitsioonipartneritega sai Tallinnas võimul olev Keskerakond seega võimaluse hakata teostama oma ammust lubadust lahendada sundüürnike eluasemeprobleem.
Paljud pered meie linnas olid sattunud omandireformi käigus ebaõiglase kohtlemise ohvriks ja saanud külge inimõiguste kitsendamisest märku andva sundüürniku sildi. Nende elanike probleemi lahendamine pidanuks olema iga erakonna südame- ja auasi. Meie hakkasime sellega võimule saades reaalselt tegelema.
Keskerakondlik linnavõim lõi Tallinnas läbipaistva süsteemi, mille kaudu on lahendatud korteriprobleem kümnetel oma senise eluaseme erastamist aastaid oodanud peredel. Inimesed said nüüd tänu linna poolt sõlmitud lepingutele lõpuks siiski korteriomanikeks. Kõik need otsused sündisid läbi eelnevate arutelude mitmes komisjonis ja ka linnavolikogu suures saalis.
Korterisaajate hulka võis sattuda ka inimesi, kes tegelikult ei vajanudki hädasti seda elamispinda või olid algusest peale kavatsenud sellega raha teenida. Nagu selgus, tegidki mõned sundüürnikud oma seisundi rahaks. Millise hinna eest, sõltus nende endi otsusest või kauplemisoskusest.
Iseküsimus on samuti see, kas peab niisugust tegutsemist pahaks panema nii tormiliselt kasvaval kinnisvaraturul, nagu see on Tallinnas, või majanduslikes raskustes elanike puhul, nagu neid meie kõrval veel liiga palju elab. Võibolla tõesti piisas mõnele korteri eest saadud 80 000 või 125 000 kroonist, nagu ÄP teab.
ÄP-lt nime saanud "Korteri-Elmar" ei saa kuidagi vastutada käsitletud tegude eest ning tema süütust on kinnitanud ka õigusemõistmine. Kohtuliku arutelu käigus tehti 2003. a kindlaks, et ühegi isiku huve pole rikutud ning ei majanduslikku ega moraalset kahju pole linn nende lepingute kaudu saanud. Keegi pole ka tehingu sõlmimisel notari juures vastupidist väitnud. Vaid üksikud inimesed kasutasid oma staatust iseenda majandusliku olukorra parandamiseks, nagu kohus ka õiglaselt nentis.
Kohus on otsuse langetanud. Mida uut siis nüüd ÄP leidis? Ei midagi, sest otsitavat lihtsalt pole. Mis aga on, see on alanud valimisvõitlus.
P.S. Nimi Korteri-Elmar ei solva mind, sest tegelikult ongi mu töö olnud kogu aeg seotud korteritega. Kunagi olin isegi Tallinna linnaosade korteriosakonna juhatajate seas noorim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2006, 16:28
Otsi:

Ava täpsem otsing