Kasiinoärimees Kerkorian müüs täielikult oma osaluse General Motorsist

Mariliis Pinn 01. detsember 2006, 10:16

Miljardär Kirk Kerkorian, kes veel hiljuti
oli 9,9 protsendiga General Motorsi suurim eraisikust aktsionär, on müüs eile
viimased 28 miljonit talle kuuluvat aktsiat, kirjutab ajaleht The Wall Street
Journal.

Ühest küljest teeb see kergemaks maailma suurima autotootja tegevjuhi Rick Wagoneri olukorra, kelle esindajad avaldasid viimasele survet ettevõtte restruktureerimiseks. Samas peab ta nüüd tõestama ülejäänud aktsionäridele, et tema kavatsused USA üksuse töö ümberkorraldamiseks, globaalse arendustöö arendamisel ning agressiivne liikumine Venemaale ja Hiinasse on paremad sammud, kui need, mida on nõudnud Kerkoriani esindajad ettevõtte nõukogus, nendib ajaleht.

Tõsi, mõningast leevendust sai General Motors eile lõpliku vormistuse saanud finantsüksuse 51 protsendi aktsiate müügi erafirmale, tänu millele saab General Motors järgneva kolme aasta jooksul 14 miljardit dollarit (170 miljardit krooni).

89 aastane kasiinoärimees Kirk Kerkorian omandas 9,9 protsenti General Motorsi aktsiatest möödunud aasta mais.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2008, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing