Keskerakonna platvorm: palgatõus ja astmeline tulumaks

Airi Ilisson 15. jaanuar 2007, 00:00

Kõige rohkem hiilgas pühapäeval rahvusraamatukogus peetud üldkogul Edgar Savisaar. Ta tegi kübaratriki ja tõmbas kotist välja Hundisilmalt kaasa võetud valge jänese. Sinna juurde kommenteeris Savisaar, et Reformierakond on nimetanud meditsiinitöötajate palkade tõstmist mustkunstitrikiks. "Mis see Reform hoiab jänest kübaras ja ainult räägib temast. Tõmbame jänese kotist välja," rääkis Savisaar.

Savisaar märkis, et parempoolsete ideoloogia pudeneb tükkhaaval koost.

Ligi kahe aasta jooksul loodud 2007.-2011. aasta valimisplatvormi kokkukirjutamist juhtis Mailis Reps.

Reps tutvustas, et Keskerakond tahab igal aastal üldist 23% palgatõusu ja 25% palgatõusu õpetajatele. Programm näeb ette astmelise tulumaksu ning 26% tulumaksu neile, kelle palk ületab neljakordset keskmist palka, näiteks riigikogulased. Keskerakond tahab veel näiteks tõsta keskmist eluiga kümne aasta võrra, muuta põlevkivi kaevandamise riigi monopoliks, ehitada 2011. aastaks 10 000 munitsipaalkorterit ning hakata presidenti otse valima.

Kampaaniameistrist Idea strateegiline juht Paavo Pettai hindas, et Reformierakonnast on saamas vaadetelt Keskerakond number 2.

Pettai jagas kandidaatidele soovitusi, mida järele jäänud kuue nädalaga ette võtta - käia üritustel, suruda inimeste kätt, naeratada, jagada Keskerakonna logoga kingitusi ja meeneid. "Kõik on teie oma teha," õpetas Pettai.

Ilmselt ei ole praegu ühelgi tipp-poliitikul puhkepäevi. Savisaar kirjutas oma avakõnet laupäeval südaööni.

Keskerakonna kampaania maksumus on 20,5 miljonit krooni pluss liikmete toetused.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing