Agnes Ojala • 13. juuni 2007 kell 12:47

Kraft: uuest süsteemist võidavad enim väikeettevõtted

Eesti Pangaliidu esimehe ja Nordea panga juhi Vahur Krafti sõnul võidavad homsest kehtima hakkavast pankadevahelisest otsekorraldussüsteemist enim väiksed ja keskmise suurusega ettevõtted.

"Suurtel ettevõtetel on niikuinii juba kontod kõikides pankades. Kasu saavad enim näiteks korteriühistud, koolid ja teised, kellel pole mõtet omada hulka pangakontosid. Samuti ei pea enam klientidel olema mitut pangakontot," selgitas Kraft täna pankadevahelise raamlepingu allkirjastamise eel.

Süsteemist saavad Krafti sõnul selgelt kasu nii ettevõtted kui kliendid. Maksjale on teenus tasuta, raha saaja aga saab lihtsamalt rahavoogusid juhtida.

Pangaliidu juht leidis, et loodud süsteem on Eesti panganduses väga positiivne nähtus, ja avaldas lootust, et peagi saab otsekorraldusi piiranguteta teha ka kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides. Selle nimel pidi Krafti sõnul eeltöö juba käima.

Uue süsteemi kohaselt saavad kliendid siseriiklikke otsekorraldusi teha ka juhul, kui maksja ja saaja arvelduskontod ei asu samas pangas. Raamlepingule kirjutasid alla Hansapanga, SEB Eesti Ühispanga, Nordea Panga, Sampo Panga, Eesti Krediidipanga ning Tallinna Äripanga juhid.

Hetkel kuum