19. juuni 2007 kell 11:00

Börsikommentaar: Euroopas peksupoisteks jaemüüjate aktsiad

Suurbritannia suurim supermarketite kett Tesco teatas käibest, mis jäi analüütikute oodatustele alla.

Tesco aktsia hind langes kella 12:20ks Londoni börsil kolm protsenti, 443 pennini.

Ettevõtte esimese kvartali samade poodide käive kasvas aastataguse ajaga võrrelduna 4,7 protsenti, analüütikud soovisid näha kasvuprotsendiks viis. Ettevõte teatas ühtlasi katsumusterohkest aastast, kuna tõusvad intressid survestavad tarbijaid ning konkurents alandab hindu.

„Konkurentsisituatsioon Suurbritannias on väheke raskem, kui see on olnud viimastel aastatel,” ütles Bloombergile RCMi investeerimisjuht Lucy MacDonald.

Tescoga sama teekonna allamäge võtsid ette ka teiste suurte Euroopa jaemüüjate aktsiad. Moe- ja toidukaupade müüja Marks Spenceri aktsia hind taandus kahe protsendi võrra 674 pennini. Maailma suuruselt teise jaekaupmehe Carrefouri aktsia hind langes Pariisis kahe protsendi võrra, 51,88 euroni. Suurbritannia suuruselt kolmanda supermarketiketi J Sainsbury aktsia hind langes ühe protsendi, 577,5 pennini.

Autor: 1706-aripaev

Hetkel kuum