8. august 2007 kell 5:58

Pihl tahab uurijate ridu koomale tõmmata

Oma ametiaega hoogsalt mitmete reformiplaanidega alustanud siseminister Jüri Pihl on välja tulnud uue kavaga, mille kohaselt võib lähiajal tunduvalt väheneda kriminaalpolitseinike hulk.

Nii siseministeeriumist kui ka politseiametist kinnitati eile, et aprillis ametisse asunud uue valitsuse koalitsioonileppes mainitud kriminaalpolitsei uue mudeli ülesehitust alles arutatakse. Nii näiteks kohtus selleks esmaspäeval Pärnus kriminaalpolitsei juhtgrupp.

«Et küsimus on alles arutlusjärgus ja räägitakse üldistest põhimõtetest, siis on vara veel midagi konkreetsemat öelda,» ütles politseiameti politseitöö osakonna politseidirektor Indrek Tibar.

Postimehe andmetel on siseminister Pihl andnud korralduse, et politsei peab koos siseministeeriumiga 15. septembriks koostama analüüsi ja meetmed selleks, et vähendada kriminaalpolitseinike arvu politsei koguarvust praeguselt 34 protsendilt 20-le.

Praegu on ligikaudu 3200 politseinikust kriminaalpolitseinikke ligi 1200. Sinna hulka kuuluvad nii keskkriminaalpolitsei töötajad kui ka piirkondlike prefektuuride ja osakondade kriminaaltalituste töötajad.

Väidetavalt on Pihli hinnangul «krimkasid» liiga palju ning nad peavad raskemate isikuvastaste kuritegude ja suuremate varguste kõrvalt tegelema ka nn moosivargustega.

Hetkel kuum