Agnes Ojala • 9. august 2007 kell 5:46

Kaitseministri portfelli varguse jäljed viivad Lätti

Pärnu kriminaalpolitsei uurib praegu Lääne- ja Lõuna-Eestis toimunud ulatuslikku vargusteahelat, mille üks osa võib olla ka endise kaitseministri Margus Hansoni portfelli kadumine.

Mees, keda seostatakse muuhulgas riigisaladust sisaldanud sumadani sisse vehkimisega, istub praegu Lätis trellide taga ja ootab kohut seoses samalaadsete kuritegudega lõunanaabrite juures, kirjutas Eesti Ekspress.

Pooleliolevast uurimisest Lääne Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Jüri Pikma detaile avaldada ei saa: "Mina saan öelda ainult seda, et meil ei ole praegu selliseid tõendeid, et kellelegi konkreetselt kahtlustus esitada."

Rahvusvahelise koostööga tegeleva riigiprokuröri Eve Oleski sõnul on lõunanaabritele edastatud õigusabipalves juttu kolmest konkreetsest vargusjuhtumist Pärnumaal, millega seoses Läti kodanikku küsitleda soovitakse. Hansoni portfellist pole Riiga saadetud abipalves veel sõnagi. Asi on nii toores, et ametlikult pole kaitseministri kadunud portfelli loo kriminaalasja isegi veel taasavatud.

Hetkel kuum