17. oktoober 2007 kell 6:02

Balti riigid juhivad ELi inflatsiooni edetabelit

Kõik kolm Balti riiki on Eurostati viimase ülevaate põhjal ELi riikide inflatsiooniedetabeli tipus, kirjutas Postimees.

Kõige rohkem tõusid hinnad Lätis — 11,5 protsenti tänavu septembris mulluse septembriga võrreldes. Teise koha sai Bulgaaria 11 protsendi, kolmanda Eesti 7,5 protsendi ja neljanda Leedu 7,1 protsendiga.

Ka eelmises ülevaates, milles võrreldi tänavust augustit mulluse augustiga, juhtis Läti 10,2 protsendiga Bulgaaria ees (9,3 protsenti). Eestist (6,1 protsenti) ja Leedust (5,6 protsenti) oli suurem inflatsioon kaks kuud tagasi Ungaris (7,1 protsenti).

Ka euroliidu keskmine inflatsioon on eelmise ülevaatega võrreldes kasvanud, ulatudes 2,2 protsendini.

Madalaima inflatsiooniga riigid ELis on Malta (0,9 protsenti), Taani (1,2 protsenti) ja Holland (1,3 protsenti).

Hetkel kuum