Viisitamm uurib Pärnus korruptsiooni

Pärnu linnavalitsus on linnakodanikelt tulnud vihjete põhjal asunud uurima võimalikke ametipositsiooni kurvitarvitamisjuhtumeid linnavalitsuse ametnike seas.

Linnapea Mart Viisitamme sõnul on linnavalitsus laekunud vihjete alusel esitanud avalduse nii politseisse kui ka andnud korralduse asja uurida linnavalitsuse sisekontrollil, teatas linn.

“Täna ei taha me kahtlustatavaid persoone ega nende töövaldkondi veel avalikustada, sest tegu on esialgu alles kahtlustustega, mis peavad leidma kinnitust. On ka olemas küllalt suur tõenäosus, et need kahtlustused ei pruugi omada mingit reaalset alust ning lähtuvad ekslikust tõlgendusest. Küll aga tahame avaldada tunnustust linnakodanikele, kes meie poole pöördusid, sest ainult julgete linlaste abil on võimalik aidata kaasa ametkonna töökorralduse läbipaistavamaks muutmisele. Sellised vihjed ei ole kunagi meeldivad, kuid kui nende abil õnnestub korruptsiooni takistada, siis on võitjaiks nii linnakodanikud kui linnavalitsus, “ lisas linnapea.

Võimalikest ametipositsiooni kuritarvitamisjuhtumitest üks võib olla seotud korruptsioonivastase seaduse § 19 lõike 2 punktiga 2, mille kohaselt on ametiisikul keelatud olla äriühingu juht- või järelvalveorgani liige, välja arvatud riigi, kohaliku omavalitsuse, avalik-õigusliku juriidilise isiku osalusega äriühingus riigi, kohaliku omavalitsuse või avalik-õigusliku juriidilise isiku esindaja. Teine uurimise all olev juhtum on seotud korruptsioonivastase seaduse § 22 lõikega 2 , mille kohaselt ametiisikul, kes peab tasuta osutama teenuseid või langetama otsuseid, on keelatud nõuda või vastu võtta nende eest tasu rahas, loonustasu või mingi vastuteenena.

Hetkel kuum