Venemaa kütusekriis Eestit ei mõjuta

Katre Pilvinski 16. november 2007, 00:00

Bensiini hulgihinna tõus jätkub Venemaal veel järgneva poolteise kuu jooksul. Bensiinijaamade kütusehindade tõusuks oodatakse 15-20%. Viimasel nädalal kerkisid kütuse hinnad Venemaal keskmiselt 1,7%.

Mažeikiu Nafta Trading House OÜ tegevjuht Tõnu Ääro ütles, et bensiini hinnatõus Venemaal Eestit ei mõjuta. "Vene turg on teine ning seal on teised kvaliteedinõuded. Meie hinnakujundus ei lähtu Vene turu hindadest," rääkis Ääro. "Kuid pikas perspektiivis, kui nõudlus Venemaal kasvab, võib hakata sealne hinnatõus meid mõjutama," ütles ta.

Riigikogu liige Taavi Veskimägi ütles samuti, et Venemaa kütuse hinnatõus ei kujuta lähitulevikus Eesti jaoks mingit ohtu. "Venemaa on suur nafta eksportija ning kui suudetakse vähem eksportida, siis pikas perspektiivis võib olla mingi mõju maailmaturule. Seeläbi võib see ka Eesti turgu mõjutada," ütles Veskimägi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing