14. detsember 2007 kell 15:52

Veskimägi: maksusoodustus kõigile, kellega on kehtivad maksulepingud

Riigikogu liikme Taavi Veskimäe sõnul peaks maksusoodustuse ring laienema ning kehtima kõikide nende riikide väärtpaberiturgudel kaubeldavate väärtpaberite osas, kellega Eestil on olemas kehtivad maksulepingud.

„Ma mõistan rahandusministeeriumi soovi maandada riske võimalike pettuste osas ja piirata riikide ringi, kus väärtpaberiturgudel kaubeldavatele väärpaberitele maksusoodustus kehtib. Mina aga laiendaksin seda ringi ja teeksin ettepaneku rakendada soodustust kõikide nende riikide väärtpaberiturgudel kaubeldavate väärtpaberite osas, kellega Eestil on olemas kehtivad maksulepingud. See võimaldaks ka näiteks USA turgudel kaubeldavad väärtpaberid arvata maksusoodustust pakkuvate investeerimisobjektide alla,“ kommenteeris Veskimägi riigi uut eelnõu maksusoodustuse teemal.

Veskimäe sõnul on kindlasti oluline tagada kapitalitulu sarnane maksustamine olenemata investeerimisviisist. „Investeerimiskonto puhul on aga oluline, et mitte läbi investeerimiskonto ei vabastata kapitalitulu tulumaksust, vaid sarnaselt täna ettevõtetele kehtiva süsteemiga lükatakse maksukohustus ajas edasi kuni teenitud tulu tarbimisse võtmiseni,“märkis Veskimägi.

„Mis puudutab investeerimishoiuse intressi maksustamist, siis antud eelnõu võimaldab ka nende osas rakendada läbi investeerimiskonto tulumaksuvaba reinvesteerimise skeemi. See peaks olema üldise loogikaga kooskõlas - mitte ei vabastata kapitalitulu tulumaksust, vaid maksustatakse tarbimisse võtmise hetkel,“ lisas Veskimägi.

Hetkel kuum