17. detsember 2007 kell 8:59

Leedu laenuvõtjad maksavad devalveerimise spekulatsioonide eest

Spekulatsioonid devalveerimisest sunnivad Leedu litis laenu võtnud inimesi oma kohustuse eest maksma 2,37 protsendipunkti kõrgemat intressi kui euros laenanud inimesed.

Juriidilised ja eraisikud, kes on laene võtnud littides ujuvintressiga, on ekspertide hinnangul sunnitud maksma devalveerimise spekulatsioonide eest, isegi kui see on ebatõenäoline, vahendas BBN. 13. detsembril oli VILIBOR (Vilniuse pankadevahelise rahaturu pakutud kurss) EURIBORist 2,37 protsendipunkti võrra kõrgem.

“Tõusvad intressimäärad on finantsturu reaktsioon praegusele situatsioonile, kasvav majandusrisk ja -tasakaalutus. Kasvava pankadevahelise rahaturu kursi järgi arvestatakse intressimäära ja laene, finantsinstitutsioonid kaitsevad ennast riski ja võimalike kaotuste vastu,“ ütles Danske Banki Balti peaanalüütik Violeta Klyviene.

Hetkel kuum