Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Edda ja Eduard Paukson - Astroloogilised abilised

    Mis juhtub uuel aastal? Mis juhtub homme? Aasta pärast? Kes olümpiamängudelt medali koju toob? Need on olulised küsimused, mille üle enamik seltskonnaajakirjandusest aastavahetusel pead murrab. Ja kelle poole siis ikka nendega pöörduda, kui mitte tuntud astroloogid Edda ja Eduard Paukson.
    Kolmekümne aastaga, mille jooksul abielupaar inimestele aastaprognoose ning muid astroloogilisi ennustusi on koostanud, on Pauksonite nimest saanud juba omaette kaubamärk. Mis sest, et ilma ametliku logota. Muide, väljendit "ennustus" Pauksonid ise ei kasuta - tegemist on siiski omaette teadusega, mille tulemused sõltuvad planeetide seisust ja kümnest muust detailist.
    Kui minna Pauksonite loo algusesse, peaks märkima, et sünnist saati astroloogiahuviline polnud kumbki: Edda unistas karjäärist loomaarstina ning töötas selle täitumata jäämise järel joonestajana; Eduard on aga füüsik, kes on töötanud ka juristina.
    "Meie astroloogiahuvi algaski sellest, et olime pessimistid, mitte uskujad. Lasime endale millalgi siiski sünnihoroskoobi teha ning mingi asi minu omas hirmutas meid. Ja nii hakkasimegi uurima, mis selle taga on," räägib Edda Paukson.
    Et teemat koolis kuskil ei õpetatud, tulid teadmised raamatutest. Klassikute omadest, nagu Edda Paukson autoreid kutsub. "Paar aastat tegime tuttavate horoskoope. Nemad seda ei teadnud ja meie seda neile ka ei rääkinud. Saime kuidagi kavalalt nende sünni kellajad teada ja vaikselt omal käel õppisime," meenutab Edda.
    Pärimisele, kas siiski kunagi tuttavatele öeldud ka sai, millega nad nende selja taga tegeleti, vastab naine eitavalt. "Teiste ellu niiviisi sekkuda ei tohi. Kuskil ei avaldanud me ka midagi," lisab ta ning mainib, et mida aasta edasi läheb, seda enam nad taipavad, kui vähe tegelikult teavad.
    Küsimuse peale, kas praegu koolidest astroloogiaalaseid tarkuseid saavad inimesi võiks neist paremaks või halvemaks pidada, jääb Edda Paukson arvamusele kindlaks, et nad on kõik võrdväärsed. "Just nimelt võrdväärsed. Me ei pea üldse end targemaks. Teinekord on aga iseõppimine isegi parem, kui sulle söödetakse kõik kapaga sisse," märgib ta sellegipoolest.
    "Praegu on õppida lihtsam, kuna materjale on lihtsam leida," lisab paar aastat sajapealisele auditooriumile loenguid andnud naine.
    Sellest ei tasu aga naise sõnutsi arvata, et piiramatu avalik tähelepanu perekond Pauksonitele meeldiks. Pigem vastupidi. "Mitte üldse. Ei. Tähelepanu on lihtsalt seetõttu meil, et oleme kõige kauem tegutsenud," leiab kahe poja ema.
    Nii väidab nainegi, et igaühele ta oma teenuseid ei paku. "Ma ei teeninda neid inimesi, kelle kohta arvan, et seda vaja pole," on Edda Paukson kindel.
    Teine põhimõte, mille järgi Pauksonid elavad, on aga see, et haigetelt inimestelt teenuste eest raha ei võeta.
    "Maksuametiga oli sellepärast kana kitkuda. Amet ütleb, et sellist asja ei tohi ettevõttel olla, aga mina jään oma põhimõtetele kindlaks," raiub naine.
    Teisalt nendib Paukson, et maksvate klientide seas on mitmeid tuntuid ärimehi ja teisigi avaliku elu tegelasi, kelle nimesid aga kunagi ei avalikustata. See teebki põhimõtteks konfidentsiaalsuse number kolm.
    Pärimisele, kuidas maksuametiga muidu lood on ja kas on põhjust siis neid ka karta, vastab naine, et "kogu tulust, mille kasseerime, läheb käibemaks maha, nagu kord ja kohus."
    Uurin ka, et kui suuri summasid inimestelt kasseeritakse. "Sünnikaardi tegemine on 40 krooni. Aastaprognooside hinnad sõltuvad aga planeetidevaheliste aspektide arvust ja maksavad keskmiselt 400-500 krooni," avaldab naine, lisades, et tõstis ka hiljuti teenuste hindu.
    "Inimene peab aga enne meie juurde tulemist midagi teadma ka ja õpperaamatut lugema. Ma ei hakka seletama, mis asi on Marss ja et Päike pole planeet," leiab ta samas.
    Enamik inimesi, kes käivad, on Pauksoni sõnul aga just meesterahvad ning tihtipeale huvitab neid, millal oleks õige hetk mingi suurem rahatehing teha.
    Avalike andmete järgi võib öelda, et suurt raha astroloogiabisnis sisse ei too: vaadates Eduard Pauksonile kuuluva Astroloogilist Abimeest väljaandva firma Luna Radixi majandusnäitajaid, selgub, et 2006. aastal oli käive veidi üle poole miljoni krooni ning kasum vähem kui veerand miljonit.
    Edda Pauksoni sõnul ei olegi kumbki kunagi hiigeltulu taotlenud ega oma oskusi selle suurendamiseks kasutanud.
    Küll tunnistab naine, et oleksid võinud suurema rikkuse kokku ajada, kui oleksid 19 aastat vana Astroloogilise Abimehe mingil ajahetkel Venemaale viinud.
    "Me oleks saanud Astroloogilise Abimehega maru rikkaks. Üks aastal tuli see venekeelsena välja ja seal oli ka küsitlusleht vahel. Meile tuli 47 Venemaa piirkonnast kirju! Kui oleksime ise kuidagimoodi Venemaaga ühenduse saanud, siin trükkinud venekeelsena ja sinna saatnud, vot siis oleksime pururikkad," arvab naine, kelle meelest poleks nende ärile isegi pronkssõduri teisaldamine mõjunud nii nagu transiidile.
    Praegune reaalsus on aga teistsugune. Raamatust ilmub igal aastal 10 000 koopiat, mis poodidest imekiirelt haihtuvad. "See aasta oleks pidanud tegelikult 13 000 olema, kuna noor põlvkond tuleb peale. Tavaliselt on vanemad keskealised inimesed, kes ostavad. Nüüd on aga tulnud noored ostjad, selle koha pealt imestasime natuke."
    Ometi ei ole Pauksonit nõus kogust suurendama, kuna jällegi - pole nii suurt tulu vaja. "Mul ei ole vaja mersut tagumiku alla. Me elame sellega ära, mis meil on," räägib naine, kelle sõnul tehakse kõik raamatuga seotud ise: kujundatakse, küljendatakse. "Ainult nii tasub firma ära," leiab ta. Ainuke firma kulu on arvutid ja trükkimine. "Arvutiprogrammid ja arvutid vananevad ikka," räägib ta.
    Mis puutub aga vabasse rahasse, siis investeerimiseks see kindlasti ei lähe. Ei mingeid aktsiaid, ei fonde, kulda ega kinnisvaraga hangeldamiseks. "Me ei ole enam sellises eas. Mul endal on korralik korter olemas ja suveelamine ja need kaks asja mind täiesti rahuldavad," möönab Edda Paukson, lisades, et firmasse siiski investeeritakse.
    Minu jaoks on nad austusväärsed vanemad. Isa on suur eeskuju igas mõttes.
    Nad on elu jooksul tegelenud mitmete asjadega, kuid see mitmekesisus pole seganud. Pigem andnud hea kooli oma elus hakkama saada.
    Kas nad vaidlevad? Arutelusid ikka on. Mõni inimene ütleks, et lihtsalt vestlevad, kuna vaidlused pole ägedad. Põhjendavad oma seisukohti ja seletavad.
    Mis puutub sellesse tähelepanusse, mis meedia neile pühendab, võib see mingis situatsioonis häirivaks osutuda, kuna meediakultuur on täna selline, millest ma palju ei pea.
    Oleme ühes astroloogia liidus ja kolleegid peale kõige. Edda Pauksoniga puutusin esimest korda kokku 15 aastat tagasi, kuid enne seda sain palju teavet astroloogilisest abimehest, mis mind palju aitas.
    Suhtleme tihti telefoni teel, arutame ühiseid probleeme. Huvitavate inimestega saab alati kõigest rääkida.
    Ma ei võta ka neid kui konkurente, sest suuname alalõpmata inimesi üksteise juurde. Edda minu juurde, kui mina ühe teemaga tegelen, ja mina tema juurde.
    Ma ei tea, kui palju on Eestis astrolooge, pole selle vastu huvi tundnud. Miks aga kasutame neid? Seetõttu, et Eestis on kaks brändi: Igor Mang ja Pauksonid. Kuna Mang töötas sel ajal, kui horoskoope väljastama hakkasime, juba Maalehes, võtsime teise vaba brändi.
    Eestis on juba nii, et kõiki asju on vähe: on kaks tugeva brändiga õlletehast ja nii on ka astroloogidega.
    Suhtume astroloogi kui elukutsesse ja ei nõustu väitega, et meie neid või meedia neid ära kasutaks. Tegemist on sünergiaga nende ja meelelahutustööstuse vahel.
    Maksame neile ka honorari.
    Autor: Gert D. Hankewitz
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinna lennujaamas enam vedelikke ja arvutit kotist välja võtma ei pea
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.