Eestlasi Egiptusesse sõidutav lennufirma on õnnetustega kimpus

07. jaanuar 2008, 08:55

Egiptusesse reise müüva Novatoursi
partnerlennukompanii AMC Airlinesiga on viimastel aastatel juhtunud mitu
õnnetust.

Mullu 11. oktoobril tegi Hurghadast Varssavisse tellimuslennul olev AMC Airlinesi MD-83 Istanbuli lennujaamas mehaanikarikke tõttu hädamaandumise, kirjutas SLÕhtuleht. Tunamullu 23. juunil sõitis Sudaani siselendu tegev AMC Airlinesi MD-83 päise päeva ajal lennuvälja maandumisrajalt välja.

Teadmata jäi, miks ei startinud läinud aasta 16. detsembril Egiptusest Novatoursi reis Eestisse, mistõttu pidid Tallinnast pühapäeval soojale maale sõita lootnud inimesed ligikaudu 22 tundi ootama. Firma müügijuht Eero Vanaale ütleb, et lend AMV7460 startis Sharm El Sheikhist Tallinna plaanitust hiljem halbade ilmaolude tõttu Tallinnas: "Lennufirma AMC Airlines tegi sellise otsuse, sest udu Tallinnas ei võimaldanud Boeing 737-800 NG lennuki jaoks piisavat nähtavust ja seega piisavat turvalisust. Lennuki kapten tegi otsuse, sest tema vastutab lennu ja kõikide reisijate ohutuse eest. Tehnoprobleeme lennukil ei olnud."

Teisi reise aga udu ei seganud. Tallinna lennujaama turundusdirektori Eduard Tüüri sõnul peaks reisifirma parema selgituse välja mõtlema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2008, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing