Vene valitsus keelustas tubakareklaami

10. jaanuar 2008, 16:47

Venemaa valitsus kiitis heaks seaduseelnõu,
mis keelustab täielikult tubaka ja tubakatoodete reklaami, edastas RIA
Novosti.

Keeld hakkab kehtima viie aasta jooksul ning võimaldab Venemaal ühineda ülemaailmse tervishoiuorganisatsiooni tubakavastase võitluse raamkonventsiooniga. Konventsiooni vastuvõtmisel 2003. aastal toetas seda 172 riiki, seejuures ka Euroopa Liit. Venemaa oli nende hulgas, kes pole konventsiooni ratifitseerinud.

Igal aastal sureb suitsetamisest tekkinud haiguste tagajärjel ligikaudu 5 miljonit inimest. Venemaal suri 2006. aastal suitsetamise tõttu umbes 400 inimest. Samas kasvab Venemaal sigarettide tootmismaht järjekindlalt. 2006. aastal valmis Venemaa tehastes 413 miljardit sigaretti ja neist tõmmati ära 375 miljardit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2008, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing