Rakvere Lihakombinaadi tulevane juht vastas eile aripaev.ee lugejate küsimustele.
Miks Rakvere toodetes nii vähe liha sees on?
Millest selline arvamus? Rakvere müüduimates tootegruppides - viinerites ja keeduvorstides - on lihasisaldus 60-70% sõltuvalt toote iseloomust. Naturaalsetes grillvorstides koguni 85-92%. Nende arvude põhjal ei saa küsimuse väitega kuidagi nõustuda.
Kas plaanite ettevõttes radikaalseid muudatusi?
Rakvere on praegu edukalt toimiv ettevõte, seega radikaalsus ei ole siin õige sõna. Võtan mõned nädalad uude ametisse sisseelamiseks ja siis on pilt selgem, mida ja mil määral muutma hakkame.
Poelettidelt leiame ikka ja jälle samu tooteid aastast aastasse. Miks ei ole saada ulukiliha, lambaliha?
Rakvere müüb lisaks sea-, veise- ja lihaveiselihale ka jahutatud lambaliha ja vasikaliha.
Jahutatud ulukiliha oleme proovinud müüa, aga nõudlus oli väga väike ja liha jäi meile kätte, projekt ei tasunud ennast ära.
Kuidas on teil degusteerimine organiseeritud?
Uute toodete arendamisel kasutame degustaatoritena oma maja töötajaid, sõpru-tuttavaid. Viimane testrühm oli lasteaialapsed ja -kasvatajad. Juba mitmendat aastat teeme ka koostööd Eesti Peakokkade Ühendusega, kes annavad hea nõu maitsenüansside parimaks koosluseks.
Kas võtaksite tööle taimetoitlase?
Võtaksime, aga mitte tootearendusse.
Kas olete oma raha paigutanud aktsiatesse, fondidesse või kinnisvarasse?
Kunagi ammu paigutasin raha riskifondi ja jäin sellest ilma. Pärast seda kogemust pole investeerima kippunud.
Kas olete selline juht, kes n-ö läheb üle laipade? Kas noor inimene võib olla hea juht?
Mulle tundub, et minu senine karjäär ei ole olnud palistatud laipadega. Hea juht on minu arvates see, kes oskab inimestega suhelda ja oma otsused ära põhjendada. Lisaks peab tal olema selge tulevikunägemus ja otsustusvõime. Noorus ei välista heaks juhiks olemist, aga kübeke elukogemust tuleb alati kasuks.
Keda peate enda suurimaks konkurendiks?
Maag Lihatööstust.
Autor: ÄP
Seotud lood
Ühe ettevõtte alalt ehitusmaterjalide või kütuse vargus on ärile suur kahju. Kui süttib tootmishoone või masin, võib see tähendada mitu miljonit varakahju ning halvemal juhul ohtu inimeludele. Varajane riskide maandamine ja mitu sammu ette mõtlemine võib õnnetuse korral päästa terve äritegevuse.