Saksa pangad võtsid Parex Banka oma sekka

Mariliis Pinn 18. jaanuar 2008, 13:14

Saksa pankade ühendus (Bundesverband
Deutscher Banken) võttis Parex Banka hoiusekaitse fondi ametlikuks liikmeks,
garanteerides sellega iga kliendi hoiusele kuni 1,5 miljoni euroni ulatuva
tagatise, teatas pank.

Parex Banka president Valeri Kargin märkis: „Meie sisenemine Saksa turule oli osa pikaajalisest strateegiast pakkuda finantsteenuseid tehnoloogiaettevõtetele ja seadmete tootjatele, kes ajavad äri Venemaa, Ukraina, Aserbaidžaani ja Balti riikidega, kus meil on edukad liisimisettevõtted juba olemas. Saksa klientidega on väga meeldiv koostööd teha: aitame neil oma kogemustele toetudes nimetatud piirkondades finantseesmärke saavutada.“

Parex Banka on ainus pank uute EL liikmesriikide pankade seas, mis tegutseb Saksamaal, vastab kõigile Saksa pankade ühenduse nõuetele ja on võetud hoiusekaitse fondi liikmeks. Saksa pankade ühendust võib võrrelda Läti finants- ja kapitalituru komisjoniga.

Parex Banka Berliini haru juht Signe Kalnina sõnas: „Meile on suur au olla esimene pank uute EL liikmesriikide pankade seas, mis vastab Saksa pankade ühenduse esitatud nõuetele ja on võetud hoiusekaitse fondi liikmeks. Suudame nüüd iga kliendi hoiusele pakkuda kuni 1,5 miljoni euroni ulatuvat tagatist, mis tõestab meie võrdlemisi uue Saksamaa haru tegevuse stabiilsust.“

Parex Bankal on praegu Saksamaal kaks harukontorit, üks Berliinis ja teine Hamburgis, ning neis töötab kokku 20 inimest. 2007. aasta lõpuks oli pank Saksamaal kogunud 5000 klienti, kellest 96% moodustasid Saksamaal elavad eraisikud. Panga Saksa harukontorites oli 31. detsembri 2007 seisuga hoiustatud 52 miljonit eurot. 2008. aasta esimesel poolel plaanib Parex banka oma tegevust laiendada ja avada uue kontori Münchenis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2008, 13:13
Otsi:

Ava täpsem otsing