SRV Ehitus: ehitajate hiilgeajad on läbi

21. jaanuar 2008, 16:27

SRV Ehituse tegevjuhi Margus Mändmetsa
sõnul on ehitaja hiilgeajad palga osas läbi.

Täna avalikustas statistikaamet ehitushinnaindeksi muutunud numbrid. SRV Ehituse juhi Margus Mändmetsa sõnul on need numbrid aga juba ajast ja arust. „Statistikaametil on numbrites suur ajaline viivitus,“ märkis ta.

„Kui vaadata, mis toimub turul ning rääkida teiste turuosalistega, siis tegelikult on hinnad langenud. Statistikal on suur ajaline viivitus, meie tunnetame, et hinnad on langenud. Võiksin öelda, et 10% on hinnad langenud,“ märkis Mändmets.

Palga mõttes on ehitajate hiilgeajad läbi, kinnitas SRV Ehituse juht. "Ehitussfääris toimub liikumine mujale, osa lähevad kaevuriteks, nagu te ka ise olete kirjutanud. See liikumine on täiesti loomulik. Ehitussektor oli tahes-tahtmata enne ülepaisutatud, nii hindade kui selle osakaalu osas SKP-st,“ kommenteeris Mändmets täna avalikustatud statistikaameti numbreid ehitussektori osas. „Enne, kui see sama kaevur läks ehitajaks, siis ega ta enne kvaliteetset ehitustööd ei teinud. Kui ehitaja värvis seina ühe korraga, siis see sama kaevur tegi seda kolm korda. Efektiivsus langes ja hinnad tõusid, nüüd liigub asi õiges suunas.“

Mändmetsa sõnul on palgad iseenesest jäigad, kas palkade osas langust toimuma hakkab, seda ei tea veel. "Kuid kindlasti suureneb konkurents, sest nõudlus on vähenenud. Mingi korrektsioon on kindlasti veel võimalik,“ märkis mees ning lisas, et käesoleval aastal muutuvad hinnad mõistlikumaks.

„Kindlasti tõuseb kvaliteet ja hinnad muutuvad mõistlikumaks. Kindlasti muutub sel aastal hinna ja kvaliteedi suhe, samuti nõudluse ja pakkumise suhe,“ lisas ta.

SRV Ehitusel peaks aasta 2008 tulema kõigi prognooside kohaselt sarnane eelmisele. „Praeguste prognooside järgi on tulemas suhteliselt ok aasta. Meil on paar kolm lepingut olemas, millega tagame stabiilsuse, eelmise aastaga võrreldes suuri kukkumisi ei tule. Kuid murrangulist arengut ei tule samuti. On pigem ettevaatlikum aasta,“ ütles Mändmets 2008. aastal SRV Ehituse käekäigu üle mõtiskledes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 08:21
Otsi:

Ava täpsem otsing