Sooäär suhtleb valijatega läbi eurolaulu

21. jaanuar 2008, 13:56

Riigikogu liige Imre Sooäär on tegev ka
muusikas. Nimelt osaleb tema lugu sel aastal eurolugude finaalis, mida mehe
enda sõnul võib pidada ka omamoodi valijatega suhtlemiseks.

Aripaev.ee toimetusele tuli vihje, et riigikogu liige Imre Sooäär tegeleb ise riigikogust haiguse tõttu puudumise ajal eurolaulu lindistamisega.

Sooääre ja Riina Kindlami loo „Never too late“ esitajateks Eurovisioonil on Luisa Värk ja Traffic. Lugu räägib sellest, kas tehnika ja digitaalne koosolemine asendab reaalset koosolemist inimesega.

Järgneb lõik intervjuust:

Millist positsiooni oma euroloole ennustate?
Noh, nagu ka klassikud on öelnud – igasugune ennustamine Eurovisiooni puhul on kõige tänamatum tegu. Ei taha küll sellesse ämbrisse astuda ja midagi ennustama hakata. Kogu eurovisioonitrall on nagu õnnemäng kasiinos. Üks on võitja, kuid kaotajaid ka pole.

Kui kaua ühe euroloo lindistamine aega võtab? Kaua Teie enda lugu lindistasite? Reedel helistasn Teile, siis ütlesite, et olite stuudios. Kas lindistasite ka neljapäeval ja kolmapäeval?
Loo lindistamine sõltub sellest, milline on koosseis, kes on muusikud jne. Endal oli mul see lugu sisse tehtud varem, kuid bändiga võtab selle lindistamine aega kuskil kaks päeva või nii. Kõik oleneb sellest, kui kiiresti muusikud oma osad selgeks saavad jne. Minul on terve bänd, see mõjub laval kihvtimalt ja on oma sünergiaga, parem kui lihtsalt digitaalmuusikud. Ja see võtab rohkem aega.

Et teie tegite selle loo põhimõtteliselt sisse kahe päevaga, neljapäeval ja reedel?
Jah.

Kas vastab tõele, et neljapäeval ja reedel olite stuudios lindistamas, kuid riigikogus ütlesite, et olite haige?
Neljapäeval ma polnud mitte riigikogus, vaid südameuuringul. Olin ära teisipäeva õhtust, ei, kolmapäeval ja neljapäeval, kuid neljapäeva hilja õhtul ma olin tagasi ja me olime terve päeva reedel stuudios. Neljapäeval ma eurolaulu tegemise pärast küll riigikogust haige polnud. See on nüüd küll vale informatsioon.

Laulud olid mul juba kuu aega tagasi valmis tehtud. Keegi tahab mulle praegu mingit käkki keerata. See ei vasta tõele.

Aga kas reedene päev polnud mitte valijatega kohtumise päev?
Reedesel päeval teeb iga riigikogu liige seda, mis tal parajasti päevakavas on. Et peaksid olema mingid konkreetsed valijatega kohtumised igaks reedeks kokku lepitud, seda küll ei ole. Ma olen alati oma valijatel olemas, kui nad soovivad minuga kohtuda. Keegi polnud reedeks aga mingit aega kinni pannud.

Kuid ma arvan, et ka see eurolaulu tegemine on teatud määral valijatega suhtlemine, läbi minu oskuste või läbi selle, mida ma teen, või läbi mille ma oma piirkonnas nähtav olen. Mind tuntakse ka selle läbi.

See on väärinformatsioon, et ma olen eurolaulu tegemise tõttu riigikogu tööst puudunud. Ma ei tea, kes teile seda asja seal üles keerutab, kuid kolmapäeval ja neljapäeval olid mul südameuuringud ning keegi tahab pahatahtlikult näidata seda, et olen riigikogu tööst puudunud.

Võite rääkida ka Fred Krigeriga, kes on stuudio juhataja. Hetkel tahab keegi mulle kaikaid kodaratesse loopida, eurolaulu lindistamised mind riigikogus ei sega.

Täiendus: Riigikogu liige Imre Sooäär helistas veidi peale intervjuud tagasi ning palus täpsustuse kirja panna, et lindistas bändiga eurolugu reedel ja laupäeval, mitte neljapäeval ja reedel, nagu intervjuust välja tuli. Sooääre sõnul oli kõne ajal levi halb ning ta ei kuulnud täpselt küsimust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. September 2008, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing