Estravel: head teenindust tahetakse ka odavama hinna eest saada

31. jaanuar 2008, 16:02

Estravel AS tegevjuhi Anne Samliku
kinnitusel ei jahuta jahenev majandus inimeste reisikirge, küll aga võib
pidurduda ostumahu kasv ning head teenindust tahetakse saada ka odavama hinna
eest.

„Reisimise eest ei olda nõus maksma enam sama palju kui varem. Ostumaht võib ka väheneda,“ kommenteeris lähitulevikku turismimaastikul Samlik.

Üha enam koguvad populaarsust kiired ja lühikesed nädalalõpupuhkused erinevatesse Euroopa linnadesse. Teisalt ütleb Samlik, et kindlasti on Aasia kogu maailma turismis tõusev trend. „Aasia saab kõige suurema kasvu endale. Rohkem otsitakse kvaliteeti, aga soodsama hinnaga,“ rääkis tegevjuht kujunevatest trendidest. Aasia on tõuseb trend kõikjal maailmas ja seda tänu on esmaklassilisele teenindusele, headele hotellidele ja suurepärasele kliimale. Kindlasti ei saa mainimata jätta, et kasvavatele hindadele vaatamata on Aasias veel suhteliselt soodne ostelda.

Ameerika Ühendriikidesse reisimine pole enam nii populaarne, kuna riiki sisenemise protseduurid on puhkusereisijale tülikalt keerukas. Veidi on tunda, et reisimist USAsse vähendas ka 11. septembri sündmuste mõju, mida ei tõrju isegi nõrk dollar.

Lähiaastatel on näha globaalset turistide arvu suurenemist, Euroopa osakaalu langemist maailma turismis 54% 45%-le. Aasia osatähtsuse kasvamine, eurooplaste rannapuhkuse osakaal langeb, andes teed loodusturismile ja harrastusturismile.

Tõsi on, et Eesti turismimaana kaotab üha enam külastatavust, kuna kadunud või kohe kadumas on hinnaeelised ning teisalt kaevatakse pidevalt eestlaste madala teeninduskultuuri üle. „Õlu maksab Tallinna Raekoja platsil juba rohkem kui Helsingis,“ tõi Samlik eheda näite.

Estravel pürib seetõttu üha enam konverentsiturismi poole. Teisalt avaldab positiivset mõju Schengeni õigusruumiga liitumine, mis võimaldab oluliselt säästa erinevate riikide viisade taotlemise pealt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2008, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing