Tõnis Oja • 6. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Nisu hind kerkis uue rekordtasemeni

Nisu hind kerkis Chicago kaubabörsil uuele rekordile, sest nii USA kui ka Kanada laoseisud on märgatavalt langenud.

Kanada, mis on USA järel teine nisueksportija maailmas, teatas, et kehvade ilmastikuolude tõttu eelmisel aastal on nisu laoseis langenud kolmandiku võrra. USA kevadnisu laoseisu hinnatakse veerandi võrra väiksemaks kui aasta tagasi.

Möödunud aastal kerkis nisu hind Chicagos enam kui kaks korda. Minneapolise teraviljabörsil, kus kaubeldakse kevadnisu tulevikutehingutega, on viimase hind koguni kolmekordistunud. Ainuüksi sellel aastal on nisu hind kerkinud juba 17 protsenti, lüües hinnatõusuga nii naftat kui ka vaske.

Nisu hinnatõus pole seni veel põhjustanud kasvupindade hüppelist kasvu Põhja-Ameerikas, mistõttu nisu ja teiste teraviljade hinnalangust pole eriti oodata. Seda enam, et teiste suurtes tootjamaades, Austraalia ja Hiinas, on pakkumine kahanenud, selgitas Bloombergile Jaapani teraviljadega kaupleva firma Unipac Graini president Nobuyuki Chino.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt