Euroopa ei pea järgima USA intressikärpeid

Raivo Sormunen 11. veebruar 2008, 00:00

Euroopa Keskpanga nõukogu liikme Axel Weberi sõnul ei ole Euroopa Keskpank USA föderaalreservi intressimäärade kärpimise tõttu pinge all ning pank jätkab vastavalt temale antud volitustele regiooni jaoks sobiva rahanduspoliitika ajamist.

"Meil on oma valimisringkond ning me vastutame eurotsooni eest," ütles möödunud reedel Weber maailma seitsme rikkaima riigi (G7) finantsministrite ja keskpankuritega Tokios toimunud kohtumisel. Weberi sõnul tunnevad keskpankurid muret inflatsiooni kiirenemise väljavaadete pärast mõnes riigis ning samuti hiljutise majanduskasvu aeglustumise pärast. Weberi kommentaar pidi näitama, et EKP eelistab majanduskasvu turgutamisele inflatsiooni ohjata ning ei lähe kiire intressilangetamise teed nagu USA.

Jõulisest kõnest hoolimata langes euro möödunud nädalal dollari vastu kiireimas tempos pärast 2006. aasta juunit. Nädalaga vajus euro 1,4802 dollarilt 1,4512 dollarini (dollar tugevnes 10,57 kroonilt 10,78 kroonini). See näitab, et investorid ootavad EKP-lt ikkagi baasintressimäära langetamist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:20

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing