Danske Capital: turud on stabiliseerumas, kuid riskid on kõrged

Agnes Ojala 20. veebruar 2008, 15:33

Danske Capitali vanemanalüütik Bo
Christiansen rääkis tänasel Sampo panga investeerimisseminaril, et maailma
majandus on jõudnud taas stabiilsemasse seisu.

„Meie arvates on maailma majandus päris heas seisus, eriti euroalal. Üle pika aja on turgudel taas parem seis. See on oluline ka ärikliima stabiliseerimise seisukohast. Kaks viimast nädalat on olnud väga positiivsed,“ ütles Christiansen.

Tema sõnul on praegu olukorra negatiivsust üle võimendatud. „Olukord pole nii hull, nagu näidatakse. Kui turud on langenud 15%, siis pikemas perspektiivis ei tähenda see midagi,“ lisas ta.

Danske Capital USA majanduslangusesse ei usu. Pigem oodatakse aasta esimese kahe kvartali jooksul väga aeglast majanduskasvu, mis jääb 0 ja 1,5% vahele.

„Mõneks ajaks ongi vaja aktsiate paigalseisu, et pikka tõusu tasakaalustada. Praegu on põhjust vaadata oma portfell üle ja mõelda riskide maandamisele. Vastavalt sellele, kas näiteks 10% langus on teile talutav või mitte, tuleks oma peate investeeringud ümber paigutada,“ soovitas Christiansen.

Olukorra normaliseerumisele viitab analüütiku sõnul ka see, et järjest enam inimesi USAs leiavad, et taas on hea aeg osta endale uus kodu. „Kui inflatsioon on liiga madal, siis pole mõtet maja osta. Praegu aga on intresse langetatud ja inflatsioon veidi tõusnud, mistõttu koduostjate hulk hakkab kasvama,“ märkis ta.

Samas hoiatas Danske esindaja, et riskid on endiselt kõrged, mistõttu tuleb portfelli korralikult hajutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 15:33
Otsi:

Ava täpsem otsing