Eurostat: Leedus on kõige rohkem naisjuhte

Hille Tressum 07. märts 2008, 13:40

Eurostati 2006. aasta andmetel oli Leedus
kõige rohkem naisjuhte. Leedule järgnes Läti ning Prantsusmaa. Eestis
moodustasid naised aga 33,4% juhtidest, vahendas Bloomberg.

Eurostati statistikale tuginedes selgus, et Leedus on võrreldes teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega kõige rohkem naisjuhte. Tervelt 40,7% juhtidest on naised. Esikolmikusse mahtus veel Läti ja Prantsusmaa, vastavalt 40,6 ja 38,5%.

Lisaks naisjuhtidele avaldas Eurostat, millise riigi parlamendis on kõige rohkem naisi. Tuginedes 2007. aasta andmetele, oli kõige rohkem naisi Belgia parlamendis, moodustades kogu parlamendist 47%. Lisaks Belgiale moodustasid suure hulga parlamendiliikmetest naised ka Soomes (42%). Eesti riigikogu 101 liikmest moodustavad naised aga kõigest 20%. Kõige vähem naisi oli aga Malta parlamendis, mille liikmetest moodustavad naised kõigest 9%.

Samuti oli Eurostat välja toonud, kui palju ja millises riigis on kõige rohkem ja vähem naisministreid. Eelmise aasta andmetest selgus, et üle poole Soome valitsusest moodustasid naised. Eesti valitsuses moodustasid naised aga kõigest 21%.
Statistika andmetel ei olnud Rumeenias aga ühtegi naisministrit.

Lisaks eelnimetatutele uuris Eurostat ka naiste töötust. Kõige rohkem töötuid naisi elas Kreekas (12,6%), Slovakkias (12,4%), Hispaanias (10,9%) ja Portugalis (9,3%). Kõige väiksem naiste töötuse protsent oli aga Hollandis (3,2%), Taanis (3,5%), Küprosel (4,2%) ning Baltimaades.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing