Microlink Eesti juht: suurte hangete puhul teevad tootjad allahindlusi

13. märts 2008, 17:22

Microlink Eesti juhi Enn Saare
sõnul teevad tootjad suurte hangete puhul märkimisväärseid
allahindlusi.

„IT-toodete ja -teenuste pakkumine on MicroLinki põhitegevus, seega osaleme seda liiki konkurssidel,“ märkis Saar küsimuse peale, kas nende ettevõte plaanib osaleda haridus- ja teadusministeeriumi märtsis väljakuulutataval sülearvutite hankel.

MicroLinki puhul aga ei moodusta antud hange Saare sõnul üle 10% ettevõtte aastakäibest.

Hanke maksumus võib jääda Saare sõnul 40-50 miljoni krooni kanti. „Tõenäoliselt ostetakse arvutid hinnaklassis 12 000 krooni sülearvuti kohta. Ligikaudse hinnanguna jääb 4000 arvuti hanke maht 40-50 miljoni krooni vahele. Sülearvutite ostu hind sõltub ka ostja poolt esitatavatest nõuetest sülearvutitele ja nende hooldustingimustele. Nii suurte hangete puhul teevad sülearvutite tootjad märkimisväärseid allahindlusi,“ märkis Saar.

Tema sõnul võiksid hankest olla huvitatud kõikide suuremate tootjate edasimüüjad nagu Lenovo, HP, Dell, Fuijtsu Siemens ning kohalikud tootjad ML Arvutid ja Ordi.

„Eelmisel aastal kasvas sülearvutite müük hüppeliselt. Sülearvutite ja lauaarvutite osakaal MicroLinki müügis püsib enam-vähem võrdsel tasemel 50/50. Tänu kodukasutajate huvi tõusuga sülearvutite vastu on turul tervikuna nõudlus nihkunud rohkem sülearvutite kasuks. Ärikasutajatel on nõudlus sülearvutite järele tõusnud vähem, kuigi tõus on olemas,“ kommenteeris Saar hetkeseisu sülearvutite turul Eestis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 12:37
Otsi:

Ava täpsem otsing