Sarrit ei kahtlustata enam Reiljanile altkäemaksu andmises

Mariliis Pinn 17. märts 2008, 17:04

Riigiprokuratuur
lõpetas kriminaalmenetluse episoodi osas, mis puudutas ärimees Andres Sarri
poolt altkäemaksu andmise kahtlust Villu Reiljanile.

Prokuratuur avaldas kriminaalmenetluse lõpetamise määruse, teatas prokuratuur.

Kohtumenetluse käigus esitati Villu Reiljanile muu hulgas kahtlustus Andres Sarrilt vara vastuvõtmises, et ta keskkonnaministrina lubas kasutada ebaseaduslikult ära oma ametiseisundit nn maadevahetamisel.

Nimelt kahtlustati, et Saksa Auto nõukogu liige ja üks omanik Andres Sarri lubas Villu Reiljani määratud isikul Lea Kiivitil määramatul ajal kasutada tasuta sõiduautot Volkswagen Touareg. Sarri enda sõnul ei teadnud, et Kiivit autot tasuta kasutas ja tema selliste küsimustega firmas ei tegele.

Ka kahtlustati, et Sarri tasus Eesti Talleksi kaudu osaliselt Villu Reiljani välisreisid kogumaksumuses 186 244,46 krooni. Uurimise käigus selgus, et Talleks maksis küll reisikulud, kui Reiljan maksis need hiljem sularahas Sarrile tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2008, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing