Haiglate riskijäätmed lähevad prügilasse

Egle Raadik 19. märts 2008, 00:00

Erisus tuleneb seadusaugust, mis lubab ravijäätmeid vabalt liigitada nakkusohtlikeks või mitte. Tallinn on võtnud suuna otsustada nakkusohtlikkus patsiendi diagnoosi põhjal. Tartu lähtub põhimõttest, et kõik kehavedelikega kokku puutunud jäätmed on ohtlikud.

Põhja-Eesti Regionaalhaiglas tekib voodikoha kohta aastas 6 grammi ohtlikke jäätmeid, TÜ kliinikumis aga 163 kg. "Haiglate jäätmete hulkade suur vahe on ebareaalne," ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson. "Nakkushaige kehavedelike ja verega kokku puutunud materjalid tuleb eraldi kokku koguda ja pakendada - nii teevad ka Tallinna haiglad. Kuid kõik kehavedelikud ei ole siiski nakkusohtlikud. Siit ka suur hulkade erinevus."

Igale Tallinna haiglale jäätmekäitlusjaam rajada oleks kallis. Sotsiaalministeeriumi tervishoiupoliitika juhi Heli Paluste sõnul on ministeerium teinud valitsusele ettepaneku rajada Tallinna kolm käitluskohta aastaks 2010 (hind 50 mln kr). Martinsoni sõnul tuleks oodata Iru jäätmepõletusjaama rajamist aastal 2011.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing