Villu Reiljan sai süüdistuse pistise nõudmises

Annika Matson 28. märts 2008, 12:01

Riigiprokuratuur esitas süüdistuse endisele
keskkonnaministrile ja Rahvaliidu juhtfiguurile Villu Reiljanile,
vandeadvokaat Tarmo Sillale ja ärimees Aivo Pärnale.

Süüdistusaktid saatis riigiprokuratuur Harju maakohtule ja menetlusosalistele kolmapäeval, teatas Riigiprokuratuur.

Kriminaalasja eeluurimise käigus on süüdistuse kohaselt tuvastatud, et Villu Reiljan nõudis keskkonnaministrina Rävala pst 8 kinnisasja müügi käigus vandeadvokaat Tarmo Silla vahendusel AS-i Wipestrex Grupp esindajalt Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni pistist.

Süüdistuse järgi saanuks Aivo Pärna äriühing pistise maksmise korral Rävala 8 kinnisasja omandada soovitud tingimustel ning ühtlasi oleks tagastatud AS-ilt Wipestrex Grupp äravõetud tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni ja OÜ RealWay tagatisraha summas 31,5 miljonit krooni.

Villu Reiljanit süüdistatakse suures ulatuses pistise nõudmises, Tarmo Silda pistise vahendamises ja Aivo Pärna pistise lubamises.

Aivo Pärn oli süüdistuse määramisega kursis, kuid teemat aripaev.ee-le kommenteerida ei soovinud. "Sel teemal räägib minu advokaat Maria Mägi. Mina ei kommenteeri ühtki asja," ütles ta rahulikul toonil ning viisakalt aripaev.ee-le.

Süüdimõistmise korral võib Reiljanit oodata karistusseadustiku paragrahvi 293 lõige 2 punktide 2 ja 4 kohaselt kuni viieaastane vanglakaristus.
Tarmo Silda ootab süüdimõistva otsuse korral karistusseadustiku paragrahvi 295 lõike 1 kohaselt rahaline karistus või kuni üheaastane vangistus. Aivo Pärna võib oodata karistusseadustiku paragrahvi 297 lõike 1 alusel rahaline karistus või kuni kolm aastat trellide taga.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 08:09
Otsi:

Ava täpsem otsing