Eliitsüüdistatav Villu Reiljan

31. märts 2008, 07:42

Endine keskkonnaminister Villu Reiljan on
kõrgeim poliitik Eestis, kes on altkäemaksusüüdistuse saanud. Varem on
altkäemaksuga seonduv olnud pigem ametnike või munitsipaalpoliitikute rida.

"Loomulikult on igas riigis tähelepanuväärne, kui pistise nõudmises süüdistatakse juhtivat poliitikut," ütles ühingu Korruptsioonivaba Eesti juht Tarmu Tammerk. "See avaldab ka negatiivset mõju Eesti rahvusvahelisele korruptsiooni tajumise indeksile."

Kas seekordne süüdistus, et Reiljan nõudis oma advokaadi Tarmo Silla vahendusel ärimees Aivo Pärnalt 1,5 miljonit krooni altkäemaksu, Reiljani poliitilisele karjäärile lõpu teeb, pole aga sugugi kindel. Eriti kui vaadata, kui elegantselt ning juriidiliselt korrektselt on Reiljan seni kõikidest korruptsioonihõngulistest süüdistustest välja libisenud. Ikka on patuoinaks jäänud teised või päästnud Rahvaliidu endise juhi hoopiski vastava seaduse puudumine. Tõsi, altkäemaksusüüdistust pole Reiljani vastu varem olnud.

Rahvaliidu praegune juht Jaanus Marrandi oli hinnangutes ettevaatlik: "Tervitame, et jõuti süüdistuseni. Hea, et asi liigub. Ootame ära mõne kohtuinstantsi otsuse." Edasi tuleb Marrandi sõnul lähtuda seadusest. "Kui inimene mõistetakse õigeks, siis jäävad edasised spekulatsioonid ära," ütles ta. "Kui vastupidi, peab ta riigikogust lahkuma ja ega tal kohta siis ka erakonnas pole."

Reiljan võiks praegu riigikokku edasi jääda ka Tarmu Tammerki arvates. Seda põhjusel, et vastupidine viitaks enese justkui süüditunnistamisele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2008, 07:42
Otsi:

Ava täpsem otsing