Hille Tressum • 23. aprill 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Oberschneider: kinnisvarahinnad alles hakkavad langema

Kinnisvaraarenduse ja -investeeringutega tegeleva ettevõtte Häuser Oberschneider Real Estate juhi Paul Oberschneideri sõnul peaks Baltikum mõistma, et me ei ole mitte kinnisvarahindade languse lõpus, vaid alguses.

„Olen hiljuti lugenud mitmeid kinnisvarateemalisi artikleid, kus on kajastatud Baltimaade kinnisvaraturgu, ning suhtun sellesse teemasse suurema pessimismiga kui üldine konsensus. Olen arvamusel, et ees on ootamas pikaajalisem langus, mitte pelgalt kerge komistus nagu suurem osa arvab,“ kirjutab mees BBNi kolumnis.

„Kuna kinnisvara näol on tegemist suhtelise likviidsusega, liigub see palju aeglasemalt kui teiste valdkondade aktivad,“ selgitas Oberschneider, lisades, et kinnisvarahindade normaliseerumine võib aastaid aega võtta.

Mehe sõnul võib aega võtta protsess, mil pangad hindavad ümber kapitali väärtuse, millele nad laenu on andnud. Eelnimetatud korrektsioonide ajal võivad pangad vastumeelseid laene tagasi nõuda või nõuda laenuvõtjatelt omakapitali suurendamist, mille tulemusena ühtlustuksid laenukoormused.

Oberschneideri sõnul on hindade kahanemist oodata nii äri- kui ka tootmiskinnisvaras, kuna tarbija ostujõud väheneb.

„Ma arvan, et peaksime aru saama, et me ei ole mitte kinnisvara väärtuse langemise lõppfaasis, vaid alles alguses ning turu stabiliseerumine võtab märksa kauem aega, kui meedias kajastatud artiklites spekuleeritud on,“ sõnas Oberschneider.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt