Vitsut: pronksiöö on vajutanud eestlaste ja venelaste suhetele pitseri

25. aprill 2008, 16:14

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise
nõukogu esimees Toomas Vitsut ütles, et mullused aprillisündmused on eestlaste
ja venelaste suhetele jälje jätnud.

„Arvan, et möödunud aprilli sündmused on eestlaste ja venelaste suhetele pitseri pannud,“ vastas Vitsut päevaküsimusele, kuidas on eestlaste ja venelaste suhted viimase aastaga muutunud. „Igapäevasel olmetasandil seda ei näe,“ lisas ta.

„Alateadlikult võib tunnetada, et pinge on olemas. Eestis on kaks teineteisesse umbusklikult suhtuvat poolt,“ rääkis Vitsut. „Pingete puhul on vaja kannatlikkust. Tuleb hakata suhtlema vastastikku ning vältida retoorikat, mis pingeid kütab.“

Vitsut lisas, et eestlased ja venelased peavad lõpetama üksteise vastastikuse sõimamise okupantideks ja fašistideks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing