Rolleri kindlustustasu tsikliga samas klassis

Mariliis Pinn 28. aprill 2008, 07:24

Üha enam avariisid põhjustavad rollerijuhid
peavad varsti hakkama maksma kohustuslikku liikluskindlustust, mis võib ulatuda
samasse hinnaklassi mootorratta kindlustamisega.

Ministeeriumidesse kooskõlastusringile saadetud uue liiklusseaduse eelnõu järgi tuleb mopeedid registreerida autoregistrikeskuses mootorsõidukina ja see tähendab automaatselt, et mopeediga liiklemisel saavad kohustuslikuks nii juhiluba kui liikluskindlustus, kirjutas Postimees.

«See plaan on juba paar-kolm aastat olnud,» tunnistas Eesti Liikluskindlustuse Fondi juhatuse liige Kristjan Niinemaa. «Motorollerid on massidesse läinud ja liikluspilt hullemaks muutunud, me pole tahtnud muud kui rollerite arvele võtmist, sest vastasel juhul on selle massiga raske toime tulla.»

Mopeedi kohustuslik liikluskindlustus ei osutu aga nii odavaks nagu võiks eeldada, Niinemaa sõnul on põhjus selles, et liikluskindlustuse fond maksab kinni ka õnnetuse süüdlase ravikulud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2008, 10:57
Otsi:

Ava täpsem otsing