Tallinna Sadam: kruiisiturist ostab vähem

07. mai 2008, 15:49

Tallinna Sadama kruiisivaldkonna
kliendihalduri Sirle Arro sõnul on kruiisituristi keskmine ostusumma
vähenenud.

Kui 2006. aastal jäi keskmine ostusumma 670 krooni kanti, siis eelmisel aastal kukus summa juba 445 krooni peale.

“Keskmine ost jäi mullu 445 krooni vahemikku. Teatud rolli mängib siin dollari langus, kuid kindlasti ka meie kallinenud hinnad. Eelmisel aastal jäeti Eestisse kuskil 110-150 miljonit krooni, sinna lisanduvad veel reisifirmadele makstavad tasud jne,” märkis Arro.

Eelmisel aastal tuli Tallinna Sadama kaudu Tallinnasse ligikaudu 300 000 kruiisilaevaturisti ja reisijat. “Tallinn on Läänemere piirkonnas külastuste arvult Peterburi ja Kopenhaageni järel kolmandal kohal. Samuti läheb väga hästi Saaremaa sadamal,” märkis Tallinna Sadama kruiisivaldkonna kliendihaldur Sirle Arro.

Kõige rohkem kruiisituriste tuleb USA-st (24%), Suurbritanniast(18%), Saksamaalt (16%), Itaaliast (7%) ning Hispaaniast (9%).

Kõige meeldejäävamaks külastuskohaks kruiisituristidele on Nevski Katedraal. “Nevski Katedraal on meeldejäävaima külastuskoha küsitluses teistest kohtadest peajagu üle,” märkis Arro ning lisas, et meeldisid ka Toompea ja vanalinn.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2008, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing