Pihl esitab kapo juhiks Raivo Aegi

Mariliis Pinn 12. mai 2008, 15:09

Siseminister Jüri Pihl esitab
kaitsepolitseiameti juhi kandidaadiks politseipeadirektori Raivo Aegi, teatas
ministeerium. Uueks politseipeadirektoriks esitatakse Põhja politseiprefektuuri
politseiprefekti Raivo Küüdi kandidatuur.

Siseminister Jüri Pihl ütles, et Raivo Aegi kasuks räägivad kogemused nii politseitöös kui ka juhtimises. „Paljuski oli Raivo Aegi juhtida ka Eesti taasiseseisvumiseaegse suurima avaliku võimu vastase väljaastumise ohjamine ning korratuste lõpetamine 2007. aasta aprillis. Just tänu politseistruktuuride professionaalsele sekkumisele suudeti näidata, et Eesti on iseseisev sõltumatu riik, kelle elu ei ole võimalik kuritahtlikult suunata,“ märkis Pihl.

Praeguse kaitsepolitsei praedirektori Aldis Aluse ametiaeg lõpeb 15. juunil.

Juhul, kui Vabariigi Valitsus nimetab Raivo Aegi kaitsepolitsei juhi ametikohale, esitab siseminister uueks politseipeadirektoriks praeguse Põhja Politseiprefektuuri politseiprefekti Raivo Küüdi kandidatuuri.

Politseipeadirektori nimetab ametisse valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni seisukoha. Politseiameti peadirektor nimetatakse ametisse viieks aastaks.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni juhi Jaanus Rahumägi sõnul hindab ta kaitsepolitseiameti (kapo) uue juhina välja käidud Raivo Aegi töökogemust politseijuhina ning ei pea teda halvaks kandidaadiks.

"Arvestades tema (Raivo Aegi – toim.) administratiivse juhtimise oskusi ja arvestades kaitsepolitsei kahe asedirektori võimekust, siis ma ei oleks pessimistlik," vastas Rahumägi Postimees.ee küsimusele, kuidas ta hindab Aegi võimalusi saada kapo uueks juhiks.

Raivo Aeg on sündinud 4. juulil, 1962. aastal Kuressaares. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi. Politseis on Raivo Aeg töötanud alates 1991. aastast. Politseipeadirektoriks nimetas valitsus Raivo Aegi 2005. aasta sügisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2008, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing