Hansapank: Venemaa aktsiaid tasub osta pikaks ajaks

26. mai 2008, 17:52

Hansapanga hinnangul tasub Venemaa aktsiaid
osta eelkõige pikemaks investeeringuks. Samas peab pank aktsiate ja
naftaga spekuleerimist ohtlikuks, kuna maailmamajandus on parasjagu
languses.

Hansapanga privaatpanganduse investeeringute juht Artjom Vakulenko selgitas aripaev.ee lugejaile Hansapanga kvartaliaruande manitsust olla Venemaale investeerides ettevaatlik ning fondijuht Jelena Fedotova soovitust Venemaa aktsiaisse investeerida.

Järgneb Vakulenko selgitus:

Eelkõige alustaks sellega, miks privaatpanganduse investeerimisspetsialistid ja meie varahalduskolleegid võivad asju natukene erineva nurga alt kommenteerida.

Privaatpanganduse portfellijuhid vastutavad kliendi kogu portfelli eest ning seetõttu tehakse kõik soovitused või kommentaarid varade hajutamise kohta globaalselt seisukohalt, arvestades erinevaid regioone, turge ning varaklasse. Hansa Venemaa aktsiafondijuht loomulikult lähtub ennekõike Venemaa turu enda perspektiividest ning muud investori paigutused teda väga ei puuduta. Piltlikult öeldes ühed räägivad tordist, teised vaid torditükist. Sellega tuleb kindlasti arvestada.

Teisalt ei näe me antud kontekstis mingit vastuolu, sest nii Henno Viirese kommentaar privaatpangandusest kui pensioni- ja fondifondide juhtide arvamus kvartaalses ülevaates ning ka Jelena Fedotova sõnum olid ühtmoodi positiivsed. Venemaa on tugeva majanduspotentsiaaliga riik ning pikaajalised investeeringud sealsele aktsiaturule on täiesti õigustatud. Kuid lühiajalises perspektiivis, globaalse majanduskasvu jahtumise kontekstis, on olemas teatud riskid, näiteks võimalik naftahinna langus, millest tahtsime eriti riskitundlikke investoreid teavitada. Vaatamata Venemaa majanduse struktuuri muutumisele ja varasemast suuremale muutumisele sisenõudlusest sõltuvaks on kohalik aktsiaturg meie arvates jätkuvalt väga tundlik naftahinna liikumiste suhtes, mis võib lähiajal põhjustada kõikumisi vene aktsiaturul. Kumbki meist pole kunagi andnud soovitust müüa vene aktsiaid.

Lõpetuseks, iga prognoos on dünaamiline asi ning põhineb teatud eeldustel. Muutuvad eeldused, muutuvad prognoosid. Seetõttu igapäevases elus prognoose muudetakse või vaadatakse üle pidevalt, olgu tegemist finantsturgudega või mingi muu eluvaldkonnaga.

Üritame edaspidi sõnumit kommunikeerides konkreetsemad ja selgemad olla, et investoril ei tekiks meie kommentaare lugedes vale arusaama meie soovitustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2008, 18:54
Otsi:

Ava täpsem otsing