Vaatleja: Ansipi valitsusel ei tohiks enam üle aasta eluiga olla

27. mai 2008, 17:07

Politoloog Rein Toomla ütles aripaev.ee-le,
et nii Reformierakonna kui ka Keskerakonna toetusprotsendid lähenevad sellele,
mis nad olid eelmiste valimiste ajal, ehk ca 30%.

Toomla prognoosis, et trend jätkub ning opositsioon (Keskerakond) ületab sügisel veidi Reformierakonna toetajaid. "Ansipi valitsusel ei tohiks enam üle aasta eluiga olla," ennustas politoloog. Tema hinnangul on valijate toetused seotud heaoluga, mitte pronksiööga, mis võib anda vaid lühiajalise mõju. Toomla sõnul ilmnevad tõsisemad majandusraskused lihtsa inimese jaoks alles sügisel ning seega on oodata Reformierakonna toetuse edasist vähenemist.

"Oli ju selge, et Reformierakonna toetusprotsent ei saa olla 40% nagu see oli eelmisel kevadel," sõnas politoloog ning märkis, et nii kõrge toetusprotsendi taga oli valijate rahulolu Ansipi käitumisega pronksiööl.

"Keskerakond läheneb altpoolt ja Reformierakond ülevalt poolt oma eelmistele valimistulemustele," märkis Toomla, kommenteerides Norstati värsket uuringut, mille järgi Reformi toetab 34 ja Keski 27 protsenti valijatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 17:33
Otsi:

Ava täpsem otsing