Kriis: teame, et makse tahetakse tõsta

04. juuni 2008, 17:41

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo
Kriis rääkis, et tööandjad ütlesid täna oma seisukoha välja, kuna poliitikud
ihkavad juba mõnda aega maksukoormust suurendada.

Kriis rääkis, et käibemaksu tõstmist puudutav info ei ole kindlasti mingi ametlik seisukoht, aga on päris kindel, et praegu otsitakse võimalusi maksukoormuse suurendamiseks. „Kas siis maksuerisuste vähendamise või otseste maksude tõstmise läbi," selgitas Kriis, "ka tulumaksu langetamise peatamine on põhimõtteliselt maksukoormuse suurendamine."

„See on läbi ajakirjanduse tulnud info, et kuna ta on avalik ja keegi otseselt ei ole ka salanud, et sellist asja on arutatud või mõeldud. Meie nägime endal kohustust selgitada,“ põhjendas Kriis ning lisas, „kui asjad käibemaksu tõstmise suunda peaks kalduma, siis see kindlasti ei sobi. Selgelt tuleb otsida lahendusi jooksvate kulude koomale tõmbamiseks, mitte niivõrd nuputada, milliseid makse on võimalik veel kehtestada.“

Läinud nädalal tõstatasid Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit käibemaksu suurendamise küsimuse, kirjutas Postimees. Käibemaksu tõstmist 19% peale arutati nii võimuliidu kolmapäevasel kohtumisel kui ka läinud reedel.

Tööandjate keskliidu hinnangul tuleks riigil kulutada tänasele maksukoormusele vastavalt. Maksukoormuse tõstmine ei tule aga kõne allagi. "Meie maksud peaks jääma ikka madalale tasemele ja me ei tohiks sellest loobuda," ütles Kriis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 17:39
Otsi:

Ava täpsem otsing