BÖRS: Aasias neljas järjestikune tõusupäev

18. juuni 2008, 10:36

Metalli hindade tõus ja Jaapani
kinnisvaraarendaja Mori Building Co positiivne prognoos sisendasid börsidel
optimismi.

Jaapani Nikkei 225 indeks kerkis 0,7 protsendi võrra, sulgedes 14 452,82 punkti juures. Hang Seng indeks kerkis kohaliku aja järgi kella 12:30ks 1,3 protsenti, 23 350,51 punktini, vahendab Bloomberg.

Londoni metallibörsil kerkis eile kuue metalli võrdlusindeks 0,6%, mis aitas Austraalia kaevanduskontsernide aktsiad tõusule. Maailma esikaevandaja BHP Billitoni aktsia hind kerkis 0,9 protsenti, 45,33 Austraalia dollarini. Rio Tinto Groupi, maailma suuruselt kolmanda kaevandusfirma aktsia hind kerkis 1,8 protsenti, makstes 139,50 Austraalia dollarit.

Mitsubishi Estate, Jaapani suurima kinnisvaraarendaja aktsiahinda tõstis Mori Buildingu positiivne prognoos. Jaapani suurim erakätes olev kinnisvaraarendaja Mori Building prognoosis eile ärikasumi suurenemist 23 protsendi võrra praeguse majandusaasta jooksul. Mistubishi Estate aktsia hind kerkis 2,8 protsenti, makstes sulgemisel 2 740 jeeni.

Hiina naftakompanii China Petroleum Chemical Corp aktsia hinda kasvatas spekulatsioon, et valitsus võib tõsta kütusehindu. China Petroleum aktsia hind tõusis 4,4 protsendi võrra, 12,35 juäänini. Hiina suuruselt teise rafineerimisfirma PetroChina Co aktsia hind kerkis 2,4%, 15,60 juäänini.

Australia New Zealand Banking Group (-1,3%) aktsia hinda tabas langus, kui USA suurim investeerimispank Goldman Sachs teatas, et pankadel tuleb kaasata uut kapitali, et astuda vastu krediidituru probleemidele. Turuväärtuselt suurima Jaapani panga Mitsubishi UFJ aktsia kaotas väärtusest 0,6 protsenti.

“Aasta teisel poolel on Aasia väljavaated päris head,” ütles Soulis asuva Shinhan BNP Paribas Investment Trusti analüütik Chu Moon Sung. “Paljude investorite portfellis on Aasia turgude aktsiad madalama osakaaluga. Ent turgude taastumisel elavdab investorite tegevus regiooni,” lisas Sung.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2008, 09:12
Otsi:

Ava täpsem otsing