ERGO: inimesed valetavad kahjudele mõõdukalt lisa

Agnes Ojala 19. juuni 2008, 17:35

ERGO Kindlustuse ASi andmetel on viimasel
ajal kindlustuspettuste arv kasvanud, eelkõige on nende taga tavalised
inimesed.

ERGO kindlustusdirektori Andres Konsapi sõnul on kindlustuspettuste arv 5-7% kõigist ERGOs registreeritud juhtudest. Võrreldes eelmise aastaga on tõus märgatav, hetkel on 5 kuuga registreeritud juba sama arv pettusi kui eelmisel aastal terve aasta jooksul.

Ettevõtte kommunikatsioonijuhi Anu Vahtra-Hellati sõnul on praegu väikest tõusu näha just tavainimeste kahjunõuetes. „Suuremaid pettusi ei ole, aga toimub mõõdukas kahjude juurdevaletamine. Näiteks ei näidata avarii korral vaid konkreetse õnnetuse kahjusid, vaid pannakse vaadatakse üle terve auto ja kirja kõik, mis parandamist vajab,“ märkis Vahtra-Hellat.

ERGO esindaja ütles ühtlasi, et sarnane olukord oli ettevõtte kahju-uurijate andmetel ka umbes kümme aastat tagasi. Seega võib seose kindlustuspettuste ja majanduse jahtumise vahele vedada küll.

„Kui inimeste sissetulekud on suurema, on neil raha, et igapäevaste kulutuste, näiteks auto remondiga hakkama saada. Ei ole vajadust tüssata. Kui aga olukord on kehvem ja autot kaua parandada ei saa, siis püütakse elujärge kindlustuse kaudu parandada,“ rääkis Vahtra-Hellat.

Valed tulevad Vahtra-Hellati sõnul välja kahjukäsitluse käigus, kus selgub, et avariist tekitatud kahjud on väiksemad kui inimese kindlustusseltsile esitatud paberitel kirjas. Kohtuni sellised juhtumid siiski jõudnud ei ole. Kindlustussselts hüvitab kannatanule vaid otseselt juhtumiga seotud kahjud. Kui aga keegi peaks suuremaid summasid välja nõudma hakkama, siis võib tee ka kohtuni viia, lisas Vahtra-Hellat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing