Kaubanduskoda: hea uudis ettevõtjatele Euroopa Komisjonilt

26. juuni 2008, 15:10

Eesti Kaubandus - Tööstuskoda (EKTK) hindab
positiivselt eile Euroopa Komisjoni poolt vastu võetud Euroopa Väikeettevõtluse
Seadust (EU Small Business Act), kirjutas Postimees.ee.

"Vaatamata sellele, et tegemist on deklaratiivse dokumendiga, sisaldab see konkreetseid algatusi ja juhiseid liikmesriikide valitsustele. Loodame, et Eesti valitsus tegutseb selle elluviimisel operatiivselt," ütles EKTK peadirektor Siim Raie.

Aktis nähakse ette 10 põhiprintsiipi, mille elluviimine muudaks väikeettevõtete asutamise ja tegevuse praegusega võrreldes oluliselt lihtsamaks.

See akt on konkreetne samm, millega Euroopa Komisjon asub vähendama väikeettevõtetele osaks langevat administratiivset koormust (aastaks 2012 peab see liikmesriikides vähenema 25 protsenti), lihtsustama ettevõtte asutamist, kergendama väikeettevõtete juurdepääsu kapitalile jpm.

Kuna valdav enamus Eesti ettevõtlusest moodustavadki väike - ja keskmise suurusega ettevõtted, võib Euroopa Väikeettevõtluse seaduse positiivne mõju Eestis olla olulisem kui mõnes suuremas nn vana Euroopa riigis.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2008, 16:55
Otsi:

Ava täpsem otsing