Delfi: kaebame edasi, küsimus on põhimõttes

Mariliis Pinn 27. juuni 2008, 17:07

AS Delfi juhatuse esimees Andrus Raudsalu
ütles aripaev.ee-le, et Delfi kaebab otsuse kindlasti edasi, kuna tegu on
põhimõttelise küsimisega.

„Kindlasti me ei ole rahul kohtu otsusega. Oleme seisukohal, et keskkondi, mis vahendavad kasutajate loodud sisu, ei saa selle sisu eest vastutama panna,“ ütles ta. „Me kaebame edasi. Küsimus ei ole summas, olgu see viis krooni või viis miljonit krooni. Nagu ma aru olen saanud, on see ka Vjatšeslav Leedo jaoks põhimõtteline küsimus,“ lisas ta, et Delfi ei maksa kohtu määratud kahjutasu mingil juhul.

Raudsalu sõnul on tegu äärmiselt keerulise juriidilise probleemiga, millega Eesti juristid vaidlevad oma võimete piiril.

„Kui Eesti õigusruumis jääb selline kohtuotsus kehtima, siis äri mõttes läheb selliste Web 2.0 kasutajate loodud sisu vahendavate keskkondade nagu MySpace, YouTube, Orkut tegutsemine väga raskeks,“ lisas ta. "Eriti, kui keskkond on endale võtnud vabatahtliku kohustuse eemaldada kommentaarid, mille kohta on tulnud info, et see on ebasobiv," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 20:17
Otsi:

Ava täpsem otsing