Marmiton lõi jala küpsisturu ukse vahele

27. juuni 2008, 13:39

Eestimaine magusatootja AS Marmiton ostis
AS Balti Sepiku küpsiste, piparkookide ja küüslauguleibade tootmise, tehingu
hind jäi ettevõtte juhi sõnul ühe miljoni euro piiridesse.

"Ütleme nii, et see jäi ühe miljoni euro piiridesse," märkis ASi Marmiton juhataja Asso Lankots aripaev.ee-le.

Balti Sepiku tuntuimad tooted on rosinaküpsis Tallinn, kaeraküpsis Kaera-Ants ja piparkoogid. Marmiton jätkab esialgu tootmist Balti Sepiku senistes tootmisruumides Tallinnas Laki tänaval.

"See annab meile turupositsiooni juurde. Võin öelda, et seda müüki pakuti meile esimesena nende poolt, kuid eks me kogu aeg vaatame ringi kuidas positsioone parandada," lausus Lankots.

Peamisteks konkurentideks peab Lankots Marmitonile Eestis Kalevit ja Laimat ning Balti Sepiku küpsiste ja piparkookide tootmise ostmisega lisandus konkurente veelgi. "Sisenesime nüüd ju ka küpsiste ja piparkoogiturule. Kui suur meie turuosa protsentuaalselt on? Ei oska vastata sellele ja spekuleerida ka ei julge," lisas Lankots.

Käesoleva aasta müügikäibeks prognoosib Marmiton 42 mln. krooni, millest 5 mln krooni moodustab eksport ja 2009. aastal vähemalt 55 mln. krooni, millest vähemalt 9 mln krooni moodustab eksport. Kokku planeeritakse käesoleval aastal väljastada umbes 900 tonni ja 2009. aastal 1200 tonni halvaad, marmelaadi, erinevaid vahvlitooteid, sefiiri, martsipani, küpsiseid, küüslauguleibasid ja piparkooke. Põhilisteks eksporditurgudeks on Soome, Läti ja Leedu. Marmiton annab tööd 70 inimesele.

Marmitoni suuraktsionär on täielikult Eesti kapitalile kuuluv hulgimüüja Svensky Kaubanduse AS. Firma tegutseb alates 1992.aastast ja osutab müügi-, turundus- ja logistikateenust Eesti turul. Käesoleva aasta konsolideeritud käibeks prognoosib Svensky vähemalt 350 mln. krooni. Svensky gruppi kuulub ka Viljandimaal Võhmas asuv mahlatootja AS Largo.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 13:37
Otsi:

Ava täpsem otsing