Ligi: päris jõhker, mis hakkab toimuma

Mariliis Pinn 03. juuli 2008, 08:53

Valitsusliidu säästutöörühma ehk
“krokodillide” juht Jürgen Ligi (48) soovitab ametnikel vaadata uus koht juba
enne suurt koondamislainet.

"Krokodillide" töörühma asutamine näitas selgelt, et valitsus ei taha riiki valitseda. Aasta suurim probleem lükati ühe mitteametliku grupi kaela, kus tulemuse eest keegi ei vastuta. Üle kuu aja käisid krokodillid koos, ühtki ametlikku dokumenti ei sündinud. Miks nii tehti, uuris Eesti Ekspress.

"Selles kuueliikmelises seltskonnas oli poliitilist kogemust ilmselt vähemalt sama palju kui valitsuses kokku. Samas olen täiesti nõus hinnanguga, et algusest peale oli naiivne loota, et rahandusministeeriumi ja valitsuse töö teeb ära üks mitteformaalne komisjon, kes ei oma ei andmebaase ega aparaati ja töötab ühiskondlikus korras.

Seda seisukohta ma kaitsesin, aga kui otsus langes, siis pidin osalema. Kogemus oli positiivne. Väikese laua taga on palju keerulisem partnereid ja konkurente lollitada.

Ettepanekud on meili kujul. "Krokodillide" viimane koosolek lõppes sellega, et mina korjasin kõik paberid kokku ja kellelegi ei jäänud midagi. See on täiesti teadlik, mitte varjamiseks, vaid avalikkuse eksitamise vältimiseks.

Võtame ühe - ametnike palkade külmutamine kaheks aastaks. Jutt on ikkagi palgafondi külmutamisest. Igal ametnikul personaalselt peab olema väljavaade, et tema palk võib tõusta, kui ta on vajalik ja talle pannakse lisaülesandeid. Tõenäoliselt peab ametnike arvu siis vähendama, pole midagi teha. Kohe järgmine paanika - inimeste koondamine.

Tänavu lisaeelarve käigus veel personali- ja tegevuskulusid tõsiselt üle ei vaadatud. Tuleval aastal on päris jõhker, mis hakkab toimuma. Sellepärast olen varakult omalt poolt signaali andnud, et kuulge, parem, kui inimene hakkab varakult hindama, kas ta ootab seda koondamislainet või ta vaatab juba varakult ringi ja mõtleb," vastas Ligi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2008, 19:12
Otsi:

Ava täpsem otsing