CV-Online: hulk avaliku sektori töötajaid otsib muud tööd

29. juuli 2008, 11:18

Varasemast mitu korda rohkem politseinikke,
piirivalvureid, päästeametnikke ja teisi avaliku sektori kogemusega töötajaid ei
soovi enam oma valdkonnas tööd jätkata, selgub töövahendusportaali CV-Online'i
andmebaasi statistikast.

CV-Online'i Eesti turundusjuhi Maris Orasson-Puki sõnul näitab tööotsijate töökogemuste ja soovitavate ametikohtade võrdlus, et omal ametikohal ei soovi jätkata paljud riigiametnikud, ehitustöölised, õpetajad, sanitarid, õmblejad ja kokad. “Suured käärid varasema kogemuse ja uue töösoovi vahel on ka politsei- ja päästeametnikel, piirivalvuritel, kaitseväelastel, raudteelastel, sanitaridel ning rätsepatel ja õmblejatel, mis näitab, et neil ametikohtadel töötavad inimesed ei tunne end kuigi kindlalt,“ tõi ta välja erinevused.

1469st politseiametnikuna töötanust soovivad samas valdkonnas jätkata vaid 271, 596 sanitarist 142, 516 päästeteenistujast 143, 374 kaitseväelasest 189, 335 piirivalvurist 74, 82 raudteelastest 45 ning 2094 rätsepatest ja õmblejast vaid 357.

Tänavu 6 kuuga on tööotsijate arv CV-Online'i andmebaasis kasvanud 14% ning võrreldes 2007. aasta algusega juba 28%. Tööotsijatest 60% on naised, seega võib öelda, et naistel on töökoha leidmine keerukam või on naised on enam rahulolematud oma praeguse töökohaga.

Kõige enam soovitakse interneti vahendusel leida klienditeenindaja tööd, mis edestab populaarsuselt teenindusassistendi, asjaajaja ning sekretäri ametikohti. „Soovitud ametite TOP 15sse mahuvad ka sekretäri, raamatupidaja ja autojuhi ametikohad, mida kõiki otsitakse praegu näiteks rohkem kui 4500 korral,” lausus CV-Online'i Eesti turundusjuht.

Enimotsitavad ametid on kooskõlas ka tööotsijate senise töökogemusega, mida kõige rohkem, ligikaudu 33 000 töötajal, on klienditeeninduse valdkonnas.

Piirkondadest soovitakse kõige enim töötada Tallinnas ja Harjumaal ning kõige vähem Valgamaal. „Tallinnas ja Harjumaal otsitakse keskmiselt ligikaudu 100 000 ametikohta, mis ületab töösoove kõigis teistes Eesti piirkondades kokku,“ selgitas Maris Orasson-Pukk. „Samas on märgata tööotsijate arvu kasvu Tallinnast kaugemal asuvates piirkondades, näiteks Ida-Virumaal on see kasvanud 30%, Pärnumaal 16%, Võrumaal 13% ja Valgamaal 8%.“

CV-Online on Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiv internetipõhiste personaliotsinguteenuste pakkuja, mis on loodud 1996. aastal Eestis. CV-Online tegutseb lisaks Eestile ka Lätis, Leedus, Poolas, Tšehhis, Slovakkias, Ungaris, Rumeenias ja Venemaal. Ettevõte annab tööd rohkem kui 70 inimesele, Eestis on CV-Online'il 19 töötajat. CV-Online grupi auditeerimata kogukäive ulatus 2007. aastal 73,5 miljonit kroonini, Eestis oli ettevõtte käive 15,4 miljonit krooni, mis 36% rohkem kui 2006. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing