Parts: täna on palju kergem kriisi kuulutama hakata

13. august 2008, 13:39

Majandus-ja kommunikatsiooniministri Juhan
Partsu sõnul on praegu veel vara majanduses võitjaid ja kaotajaid üle lugeda,
samuti tundub talle, et kuna infomüra on suur, siis on tänasel päeval kerge
hakata kriisi kuulutama.

"Praeguses maailmamajanduse olukorras on veel vara võitjaid ja kaotajaid üles lugeda, kord on peal Piibeleht, kord Vestman. Hetkel tunduvad maailmas peal olevat need, kes teevad äri toorainetega," kommenteeris minister Parts.

"Kas saame aga praegust olukorda maailmamajanduses kriisiks nimetada? Vahel tundub mulle, et tänane põlvkond on närvilisem kui eelkäijad, kes elasid näiteks suure depressiooni ja külma sõja ajal, täna on aga infomüra nii suur, et palju kergem on närvi minna ja kriisi kuulutama hakata. Viimase nädala sündmuste valguses meie lähiregioonides tuleb aga tunnistada, et olukord on kapitaalselt muutunud ja väga kiiresti võivad muutuda ka võitjad ja kaotajad," lisas Parts.

Tema sõnul peab Eesti ettevõtja selleks, et olla võitjate seas, panustama tehnoloogiasse ja eksporti ning kõige olulisem märksõna seejuures on kvaliteet. "Majanduses võidab see, kes pühendub alale, mida ta tunneb ja milles tal on pädevust ja võimet areneda. Siia-sinna hüppamine on ebastabiilne ja tekitab ebakindlust. Võidavad tugevamini kapitaliseeritud ettevõtted, kes on varasema buumi ajal vähem agressiivselt ja riskantselt laienenud ja suudavad nüüd oma konkurente üles osta," lisas Parts.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2008, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing