BÖRS: Ameerika aktsiad teist päeva järjest languses

14. august 2008, 00:37

Ameerika aktsiad langesid teist päeva kui
Deere Co esitas oodatust nõrgemad tulemused, jaemüügifirmade aktsiad
langesid ja Merrill Linch teatas subprime laenude kriisi mõjude jätkumisest
pikemaks ajaks.


Suurim traktorite tootja Deere langes 3,2%, kui ta tulusid mõjutasid kõrged materjalikulud ning probleemid elamuturul. Jaemüügifirmade aktsiad hakkasid langema kui kui riiklikus raportis teatati jaekaubanduskettide läbimüügi vähenemisest. Bank of America 7,3% suurune langus aga viis finatsaktsiad alla. Samas rallisid energiasektori aktsiad kui nafta hind tõusis, kirjutas Bloomberg.

Standard Poor`s 500 indeks langes 0,3% 1285,83 punktini. Dow Jones langes 0,9% 11534,96 punktini ning Nasdaq libises 1,99 punkti võrra 2428,62 punktini.

“Su maja ei ole enam nii palju väärt kui ta enne oli, töötuse määr tõuseb ning sa maksad bensiini eest rohkem kui kunagi varem” ütles David Heupel Thrivent Financial for Lutherans`i konsultant 60 miljardi dollari investeerimisel, lisades veel järgmist: “Tarbijatele mõjuvad mitmed tegurid ning eriti on muutunud võimaliku kasutada oleva raha hulk.”

Riiklik aruanne näitas impordihindade hüpet ja esimest kasvu toornafta hinnas nelja päeva jooksul mis mõjutasid jaemüüjate käivet.

Viimase kuu ajaga ongi kõige rohkem langenud jaemüügikettide aktsiad, kaotades 2,4% oma väärtusest. Ühendriikide jaemüüjate läbimüük kahanes juulis kõrgete bensiini hindade tõttu ning kehvemad krediiditingimused kahandasid autode ostmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. August 2008, 23:58
Otsi:

Ava täpsem otsing