Venemaa saatis Eesti spiooni välja

20. august 2008, 17:15

Interfaksi teatel saatis Venemaa välja
Eesti spiooni. Uudisteagentuur sai info Peterburi jõustruktuuridest. Väidetavalt
spioneerimiselt tabatud mees oli Eesti kodanik.

Interfaks edastab lahkelt ka spiooni nime - Allan Saar. Ta on sündinud 1962. aastal ja rikkus Venemaa viisarezhiimi, olles riigis lubatust kauem. Väidetavalt olevat Allan Saar kogunud salajase iseloomuga sõjalist informatsiooni. Seejuures olevat teda huvitanud sõjaväeosade paiknemine Eesti piiri vahetus läheduses.

Kinnisvaramaakler Allan Saar teadis aripaev.ee-le rääkida, et tal on 10 aastat noorem ning aeg-ajalt politseiga pahuksisse sattuv nimekaim. Näiteks helistanud talle kord politsei ja käskinud kohe ülekuulamisele tulla. "Ega ei tule küll, olen praegu Andorras," öelnud Saar.

Seepeale lubanud politsei praegu maaklerina töötava mehe rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutada. Lõpuks saanud ametnikud siiski aru, et helistavad valele inimesele, meenutas Saar. Venemaal käis ta enda sõnul viimati ligi 20 aastat tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. August 2008, 19:15
Otsi:

Ava täpsem otsing